Да ли је девојчица (10) коју су напали мигранти фашиста са фобијама?! (ВИДЕО)

0

Само у фебруару у Србији је пренето чак 6 лажних вести о нападима на мигранте и прича о дискриминацији које не само да немају никакве доказе већ о њима не сведоче мигранти него НВО и „анонимни“ извори. Истовремено вести о правим нападима се систематски игноришу од стране великих медија или се манипулише чињеницама.

Протеклих дана портал Дневна газета је разоткрио више лажних вести у којима се домаће становништво представља у изразито негативном контексту, а ради се или о лажним вестима или непровереним информацијама које је немогуће доказати, а потекле су од сајтова који имају историју аутошовнистичке мржње и нетрпељивости.

Систематско лепљење неоснованих етикета о фашизму, вређање жртава мигрантског насиља и застрашивање постали су протеклих недеља главна тема на друштвеним мрежама.

Док РТ објављује открића да је Шведска влада притискала биро за превенцију криминала, да фингира податке о насиљу и не објављује их пре избора, док је познато да су 2016. године у Келну медији данима одбијали да објаве причу у групним нападима на жене, поставља се питање да ли и Србија иде истим путем?

Хајде да видимо како изгледа паралелна реланост да проверимо да се не ради о фашистичкој деци која мрзе мигранте вођени психјатријским поремећајима и фобијама (ксенофобијом). Па сами процените шта је права, а шта паралелна реалност.

У делу Сомбора који се налази у близини прихватног центра за мигранте, нападнута је 10-тогодишња девојчица! То је други случај који се у том делу града десио за два и по месеца.

Десетогодишњу девојчицу из Сомбора приликом повратка из школе прво су неколико стотина метара пратила двојица миграната, а онда је један од њих и напао девојчицу. Мајка девојчице Јасна Ковачевић каже да је девојчица нападнута после петог часа и то с леђа.

„Када је дошла до улице Шикарски пут и прешла пешачки прелаз, један од двојице миграната је претрчао улицу и почео да трчи за њом. Сустигао је, повукао за десно раме и вукао је за школску торбу која јој је била на леђима. Девојчица је била толико присебна да се бранила, ударила га је у ногу и почела да трчи и дозива у помоћ и тако је успела да дотрчи до баке и деке“, прича Јасна Ковачевић.

Напад је одмах пријављен полицији.

„Кривично гоњење је започето и починиоци су, на сву срећу, откривени. Задовољни смо. Биће спроведена адекватна казна и депортација“, каже Ковачевићева.

У сомборској полицији потврдили су да је ухапшен 36-огодишњи Пакистанац због постојања основане сумње да је извршио кривично дело тешка крађа у покушају. Он ће уз кривичну пријаву бити спроведен у тужилаштво.

Ово је сличај из паралелне ралности који се десио 21. септембар 2017. године. Без неке велике пажње медија, иако су патроле против миграције напуниле насловне странице.

Више о томе како су се заташкавала 1.500 силовања која су починили мигранти у Келну за Нову годину над женама европског порекла, као и прикривања масовних силовања у граду Ротерхаму можете видети у следећем снимку:

Епидемија лажних вести у којима се измишљају напади на мигранте

У периоду од само 18 дана (од 3. до 21. фебруара) интернет су запалиле непроверене информације, а велики медији пренели су чак 6 лажних вести. Док телевизије и комесаријат оптужују минорне анти-миграционе странице за наводне лажне вести, нико од њих не отвара тему због чега се пласирају недоказане информације о дискриминацији имиграната.

У наведном периоду, имали смо:

1. Лажни напад Четника на НВО за који је полиција доказала да није тачан, већ да је НВО напао раднике који су чистили простоје у којима су мигранти боравили илегално.

2. Десио се непостојећи напад на мигранта у Сомбору који није потврдила ни полиција нити мигрант, већ у крајње сумњивом сведочењу припадник про-мигрантске НВО тврди да се десио.

3. Портал Аутономија палсирао је без икаквих доказа, вест да је један наш човек забранио мигранту да седи у аутобусу поред њега.

4. На Н1 објављено је да је у мађарском селу у неименованој кафани, неименовани конобар, одбио да услужи неименованог мигранта, а поново случај дискриминације нису потврдили нити полиција нити мигрант.

5. Дојче Веле је упркос фотографијама нападнутих жена, великом броју вести о мигрантским нападима ножевима које је потврдила и полиција, написао текст да су напади на жене само део паралелне реалности.

6. Шлаг на торту су тврдње Михаила Тешића у медијима да грчка морнарица потапа бродове са мигрантима.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!