ДА ЛИ ЋЕ И У ДРУГИМ ГРАДОВИМА: Затварају се све ПИЈАЦЕ у Нишу!

0

Штаб за ванредне ситуације града Ниша наложио је данас затварање свих пијаца на подручју града, у циљу сузбијања ширења епидемије корона вируса.

Градоначелник Ниша и командант Штаба за ванредне ситуације Дарко Булатовић истакао је да ће робу на пијацама морати да продају два продавца, с тим што ће један руковати новцем, а други робом.

У продавницама и пиљарама које продају свеже поврће и воће такође морају да раде два радника, један ће руковати робом, а други новцем. Грађани не смеју сами да узимају поврће и воће из радњи – рекао је Булатовић.

Он је истакао да је Штаб донео одлуку о затварању свих излетишта, паркова и других зелених површина.

– Забрањује се употреба ресторанских простора на свим бензинским пумпама на територији града Ниша, јер је примећено окупљање и задржавање људи на тим просторима – рекао је Булатовић.

Према његовим речима, спровођење поменутих наредби контролисаће комунална инспекција и комунална милиција.

Координатор Штаба за ванредне ситуације Жарко Ранковић рекао је на конференцији да је одлуком Министарства унутрашњих послова власницима паса дозвољено да изађу и прошетају своје љубимце током полицијског часа и то између 20.00 и 21.00, али само на 20 минута.

„Најудаљенија тачка у шетњи не сме да пређе 200 метара од места где власник љубимца живи“, рекао је Ранковић.

У Нишу је корона вирус потврђен код 31 лица.

Од укупног броја оболелих 10 лица је хоспитализовано на Инфективној клиници Клиничког центра Ниш, а 21 се налази на кућном лечењу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!