ЦВИЈАН ДОБИЈАО ПРЕТЊЕ „Издајицо, следећу туру те ми шминкамо за сликање“ (ФОТО)

0

Случај преминулог адвоката Владимира Цвијана, чије је тело пронађено 2018. године на Ади Хуји, а за чију се смрт сазнало тек ове године, не престаје да интригира јавност. У уторак су испливали детаљи везани за кривичну пријаву коју је 2013. године поднео против Александра Вучића, међутим то није све.

Адвокат Иван Нинић, који готово свакодневно упознаје јавност са случајем „Цвијан“, обелоданио је да је преминули адвокат 2013. године добијао претеће поруке.

– Владимир Цвијан је био забринут за своју и безбедност своје породице, па је, верујући у институције система, дана 12. децембра 2013. године, око 22.30 сати, отишао у МУП – УКП Београд, да пријави претњу добијену СМС поруком, која је гласила „Издајицо, следећу туру те ми шминкамо за сликање“ – навео је Нинић уз фото документацију те пријаве.


Испливали детаљи кривичне пријаве Цвијана против Вучића (ФОТО)

Како се у овој пријави наводи, Цвијан је без позива отишао у УКП Београд, где је поручио да је поменуту поруку добио на телефон који искључиво користи у комуникацији са политичким пословним партнерима из дипломатије и са грађанима, те да му број са ког је стигла претећа порука није познат.

– Владимир је овом приликом изјавио да му телефонски број са ког су приспеле поруке није одрадније познат и да за исти не зна коме припада. Због садржаја поруке и тренутне политичке ситуације у којој се налази у Српској напредној странци, у којој ће бити противкандидат за избор председника те странке актуелном председнику Српске напредне странке, осетио се забринут и уплашен за своју безбедност и безбедност своје породице, исти је приступио у ово одељење, пријавио наведено и том приликом затражио заштиту у складу са проценом надлежних органа – наводи се у извештају који је на Твитеру поделио адвокат Иван Нинић.

Како је у овом извештају закључено, „о наведеном догађају обавештен је дежурни заменик тужиоца Првог основног ЈТ у Београду, Бојана Савовић, која је наложила достављења извештаја надлежном тужилаштву, док ће даљи рад у вези са наведеним преузети надлежно одељење УКП-а“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!