Прочитај ми чланак

Ћута Биковићу: Људи из Недељица нису фикција, они постоје

0

Александар Јовановић Ћута наставио је полемику са глумцем Милошем Биковићем због последње епизоде серије "Јужни ветар", у којој се спомињу Горње Недељице, ископавање литијума и еколошки активисти.

– Ликови из Горњих Недељица, за које тврдиш да су измишљени, постоје и нису никаква фикција. Ти људи имају своја имена и презимена и зна их цела Србија. То су Златко Кокановић, Маријана и Небојша Петковић, Влада Пчелар и сви они који се боре да опстану на својој земљи – поручио је Јовановић.

Одговарајући раније на Ћутине прозивке поводом приказивања еколошких активиста као поткупљивих, Биковић је рекао да „не можете да се расправљате са фиктивним јунацима, јер је то фиктивна прича“.

Ћута сада поручује глумцу да Горње Недељице нису фикција, већ бруталан злочин над сопственим народом „оних чија имена не смеш ни да поменеш“.

У спорној епизоди серије, око које се подигла велика прашина на друштвеним мрежама, два Американца наводно носе новац да подмите еколошке активисте у Горњим Недељицама, али је у питању превара једног од њих – који за себе узима тај новац.