Прочитај ми чланак

ЧАСНА ВЕТЕРИНАРСКА Шеклер: Умрли лекари који су против вакцине! Неће да каже ко!

0

Вирусолог и микробиолог Ветеринарског специјалистичког института из Краљева Миланко Шеклер оценио је у емисији Н1 Студио Ливе да је увођење ковид пропусница у угоститељским објектима након 22 часа неозбиљна мера која неће дати резултате и додао је да се залаже за строже мере. Шеклер је осудио протесте против епидемиолошких мера и истакао је да су преминули поједини лекари који који су били против вакцинације, не прецизирајући детаље.

„Мислим да је то прекратко, и помало делује као нека шала, зафрканција или завитлавање. Шта значи тих три сата у угоститељском објекту? И зашто само у угоститељским објектима? Зашто не за спортске догађаје, зашто не за позориште, биоскоп, тржне центре? Не разумем поенту. До 22х можете да седите као невакцинисани у објекту, а после треба да се спремите и да изађете? Никако то да појмим, а поготово ми смета што о ковид пропусницама причам интензивно задња три или четири месеца“, рекао је Шеклер, а преноси Н1.

Према његовим речима, на седницама Кризног штаба се за ковид пропуснице причало да су маркетиншка мера, а сада је та мера уведена као регуларна.

„Зато питам њих, да ли је и сада ова мера са ковид пропусницама маркетиншка, или није? Стварно не разумем“, нагласио је Шеклер.

„Многи флертују са антиваксерима“

Наглашава да је главни проблем у невакцинисаном слоју становништва, од којих су многи у зрелим годинама.

„Ја сам се бојао да са оваквим стањем уђемо у јесен. Тога сам се највише бојао, а то се десило. Пришли смо рекордном броју заражених из децембра прошле године, и држимо се тог броја. А улазимо у хладно годишње доба, када ће, по природи ствари, више људи бити унутра“, казао је Шеклер.

Додаје да има информације да су поједини лекари који су били против вакцинације преминули.

„Невероватно“ Неки који су негирали вирус, да уопште постоји, да је вакцина неиспитана и који су заступали тезе прскања и тровања, на крају су умрли у тим ковид болница“, рекао је Шеклер.

Коментаришући претње које су му упућене преко друштвених мрежа, он је рекао да сада те врсте претњи не пријављује надлежним органима, јер му је раније док је покушао да пријави речено да док није озбиљна претња – нема потребе да их пријављује.

„Такве ликове то привлачи. Ја би сада требало да се уплашим, да неког пријавим, па да неког ухапсе, и да након тога стотину њих мени прети. То тешко да ће да буде. Што се мене тиче, могу слободно да ме изударају, да ме изгазе, никакав проблем немам, а видим да сви флертују са њима. Врло се пажљиво изражавају о онима који су против вакцинације, и они (антиваксери) испадоше врло цењени и поштовани. Врло су битан удео у бирачком телу, па се пази како се прича о њима“, казао ја саговорник Н1.

Наглашава да га удварање антиваксерима „као човека понижава“, а „понижава и лекаре који ‘гину’ да би излечили људе“.

„Не питају лекари у болницама да ли си симпатизер позиције или опозиције, то нико не пита никога. Са свима се односе са поштовањем. Данима, ноћима не спавају и то раде, а овамо неко из разноразних разлога флертује са антиваксерима“, рекао је Шеклер.

Оштро критикује они који су се протестовали против ковид пропусница.

„Баш су нашли праву ствар против које ће да протестују. Ухватили су се за једину ствар која се тиче здравља свих нас… Брине ме то што се бавимо будалаштинама, јер се бавимо сукобом око ковид пропусница“, закључио је Шеклер.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!