Прочитај ми чланак

Чајетина је по четврти пут била домаћин СИМ-а

0

По четврти пут Чајетина је била домаћин општинског турнира Спортских игара младих. Такмичари из ове, али и још неколико општина, надметали су се у фудбалу, одбојци, атлетици, баскету и игри између две ватре.

Церемонија отварања одржана је на Краљевом тргу, а пламен пријатељства запалили су некадашњи СИМ-овци, шампиони Србије у нордијском скијању Ана Јеремић и Андрија Величковић и шампионка Србије у каратеу Јована Аћимовић.

У име домаћина, децу учеснике Игара, родитеље и организаторе, на челу са председницом СИМ Србије Маријом Михајловић, поздравио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

„Хвала вам што сте одабрали баш Златибор као организатора Игара. Надам се да смо као домаћини испунили очекивања такмичара. Ми постајемо светска туристичка дестинација у области припрема спортских екипа и у том контексту стварамо и леп амбијент за децу, све младе људе, који овде могу да одраде своје припреме, да се баве рекреацијом и да остваре своје циљеве“, рекао је Стаматовић.

Он је подсетио да су многе наше спортске звезде, екипе, репрезентације, баш са Златибора кренуле пут великих светских успеха.

„Наредне године можете очекивати још боље услове, надам се без ових епидемилошких ограничења. Желим свима пуно среће и успеха, на такмичењу, најбитније је да се дружите и да водите рачуна о свом здрављу и о здрављу својих најближих“, истакао је Стаматовић.

Церемонији отварања присуствовали су и капитен фудбалера Златибора Милан Јездимировић, кошаркаш Златибора Лазар Јоксимовић, параолимпијац Александар Радишић, регионални директор Спортских игара младих Тихомир Гудић, директор ЦРЦ Златибор и други.

У атлетској трци на 60 метара у конкуренцији дечака 2012. годишта и млађих победио је Урош Сарић, испред Стефана Јанковића и Милована Бошковића. Код девојчица, најбржа је била Ања Милосављевић, испред  Ање Круцел и Мање Радибратовић. Код дечака 2010/2011. победио је Стефан Токовић, испред Луке Ћалдовића и Немање Тијанића.

Код девојчица  победила је Миа Радибратовић,  испред Јане Ђуровић и Калине Ристановић.

У баскету код дечака  је ужичка екипа Ере с онога свијета савладала у финалу Златиборац, после продужетка, а Чајетини је припало треће место.

У фудбалу је у 2010. годишту Чајетина је после пенала савладала Бајину Башту 2:1, а у регуларном делу било је 1:1. Екипа је била састављена од играча ФК Чајетина, којој је управо ово годиште једно од најуспешнијих, а са клупе их предводи Оливер Лазаревић. У конкуренцији 2006. и млађи обе екипе финалисте били су Чајетинци, ФК Чајетина је играла са саставом Комплет лепиње. Овога пута, пенали нису били срећне руке по Чајетину, која је са 2:1 поражена од екипе која је ранијих година већ успевала да освоји СИМ турир у Чајетини. У регуларном делу било је 1:1.

Екипе из Бајине Баште играле су финале одбојкашког турнира, а и у игри која традиционално изазива посебно интересовање најмлађих учесника, између две ватре, победу је однела екипа Бајине Баште.

Такмичења су одржана на Краљевом тргу, у дворани ТРК Златибор и на фудбалском терену „Студентског одмаралишта Ратко Митровић“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!