Прочитај ми чланак

БУГАРИ НАРЕДИЛИ ИСТРАГУ Фирму „аутобуса ужаса“ тркељише МУП, нашли 100 прекршаја!

0

За разлику од Вучићевог правосуђа, Бугари су одмах спровели темељну истрагу како закони налажу, ухапсили возача и наредили МУП-у Србија да прочешља власника аутобуса који је препун деце слетео с потпуно равног пута у канал.

Припадници саобраћајне полиције МУП, по хитном поступку упали су у фирму власника аутобуса који је слетео са пута у Бугарској, као и предузетника који је корисник возила по уговору о закупу, а код којих је утврђено више од 100 прекршаја које им је до сада режим толерисао.

За сада је власник аутобуса кажњен са више од 3,5 милиона динара, а корисник аутобуса са свега 420.000 динара.

Припадници МУП-а су надзор извршили поводом тешке саобраћајне несреће која се пре три дана догодила на ауто-путу у Бугарској, када је аутобус пун деце из Србије слетео у канал и том приликом повређено 28 српских држављана.

Приликом надзора су код правног лица – власника возила утврђени прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднет је један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе поседује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, па су сачињена четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднет је и један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.