Број заражених у Србији порастао на 24, пет новооболелих

0

Број заражених од коронавируса у Србији порастао је на 24, саопштио је министар здравља Златибор Лончар наводећи да има пет новооболелих.

Лончар је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да су сви у добром стању, да је само један од новозаражених хоспитализован, а њих четворо је у кућној изолацији.

Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы

„Пацијент који је задржан у болници нема никакве теже симптоме, нема никакву компликовану слику, али да би се испратило и да се не би нешто пропустило потребно је да се уради дијагностика до краја“, рекао је Лончар.

Он је навео да је током дана тестирано укупно 25 особа.

Министар је рекао да ће се у Влади Србије свакога дана у 18 часова одржавати конференције за новинаре како би грађани могли да добијају благовремене и тачне информације од адекватних стручних људи.

Циљ конференција је и сузбијање лажних вести попут оне да је преминуо пацијент у Новом Саду, додао је Лончар.

„Тај човек је жив и нешто је боље него што је био претходног дана. Он је и даље у тешком стању, али је жив“, истакао је Лончар.
Додао је да је реч о старијем човеку који има низ других обољења – дијабетес и проблем са бубрезима.

Дечак из Ирига код кога су постојале сумње да је заражен је тестиран и његов налаз је негативан, саопштио је министар.

Указао је да су сви остали заражени пацијенти, и у Панчеву и Нишу, у добром стању, као и да нико од њих тренутно није животно угрожен.

Лончар је навео и да постоје фабрике у Србији које ће правити маске и дезинфекциона средства у три смене и да је повећана производња те да ће од сутра бити стабилизовано снабдевање апотекама.

„Очекује се да већ од сутра до понедељка буде стабилизовано снабдевање у апотекама. Није реално да ми будемо добро снабдевени ако смо толико некоректни и уђемо у апотеку, купимо неколико стотина маски и више литара дезинфекционих средстава. Апелујем на људе: немојте стварати панику и немојте то радити“, рекао је Лончар.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!