Брнабић: Прва жртва коронавируса у Србији, затварају се кафићи, тржни центри…

0

Премијерка Ана Брнабић саопштила је данас да у Србији имамо прву жртву коронавируса

Foto: Kurir TV Printscreen

Она је рекла да је реч о мушкарцу старом 59 година из Кикинде који је преминуо у Клиничком центру Војводине.

Такође, истакла је да је још осморо пацијената у тешком стању.

Влада Србије ће додатно пооштрити мере забране кретања, од суботе у 20 часова престаје јавни превоз на територији целе државе. Од недеље у 20 затварају се ресторани, кафићи и тржни центри, каже премијерка Србије Ана Брнабић.

„Када све буде иза нас, ући ћемо и у ту борбу са великим бројем њих да не плаћамо казне и не покривамо изгубљену добит“, казала је.

Биће дозвољена достава хране, јер путнички превоз, како је рекла, још може да функционише.

Премијерка је најавила и да се сутра између 19 и 20 из Кине враћа највећи авион Ер Србије са великим бројем медицинских апарата, зашитне опреме и тимом кинеских експерата – људи који су се са коронавирусом борили у Кини.

Брнабић је рекла да је жеља била да се државна каса сачува што је више могуће тиме што се апеловало на личну одговорност, али пошто то није дало довољно резулзата, модају да се уводе додатне забране.

„Знамо да ћемо имати велики број тужби, суђења и мораћемо да дајемо велику суму новца из буџета да платимо те пропуштене добити, психолошке трауме и остало, али је то вероватно трошак инвестиције у људске животе. Због тога смо одлагали, уштедели смо неки новац, али сада више времена нема. Затварамо, боримо се за сваки људски живот по било коју цену“, поручила је Брнабић.

Премијерка је позвала све да сутра ујутро, када прође полицијски час, покажу одговорност и остану у својим домовима, и онда, како је рекла, неће бити потребе да имамо забрану кретања, нити да се затварају кафићи и ресторани, али је додала да она у то више не верује.

Влада је спремна да уведе и додатне забрана, казала је Брнабић и истакла да то није претња, већ обећање здравственим радницима да ће бити урађено шта год сматрају да је потребно.

„Ја ћу понети одговорност само да не бројимо стотине мртвих дневно“, казала је Брнабић.

 

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!