БРАВО: Споменик Гаврилу Принципу и у Београду!

0
Фото: Слободан Пикула

Фото: Слободан Пикула

Србија и Република Српска обележиће заједно 28. јуна годишњицу Боја на Косову – Видовдан, када ће њихови представници у Београду открити споменик Гаврилу Принципу, саопштено је данас након седнице владиног Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

На седници је одлучено и да ће Србија и Република Српска убудуће заједно обележавати четири значајне историјске годишњице Републике Српске, на предлог премијера Србије Александра Вучића.

Заједно ће обележавати 15. фебруар – Први српски устанак, у манастиру Добрун у Вишеграду, затим 22. април – Дан сећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишу Доња Градина, као и 3. јул – Битка на Козари у Националном парку „Мраковица“ код Приједора и 21. новембар – Дан уласка српске војске у Бања Луку.

Седници владиног Одбора за неговање традициије ослободилачких ратова Србије присуствовали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Братислав Гашић и министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Миленко Савановић.

Извор: Танјуг

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!