Прочитај ми чланак

Бранко Ружић: Од 18. јануара највероватније повратак у школске клупе

0

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да очекује да друго полугође у школама почне 18. јануара, и да се процењује да нема разлога за пролонгирање распуста.

Ружић је за телевизију Прва изјавио да ће се разговарати о томе које ће мере због епидемије коронавируса бити примењене, односно да ли ће се настава одржавати по моделу који је био присутан пре уводјења онлајн наставе за старије разреде основних, и средњих школа, али и да је извеснији повратак у школске клупе него наставак онлајн наставе.

(Фото: Јутјуб)

Ружић је навео да би „било логично да се вратимо на онај модел који је био присутан пре увођења мера за старије разреде основних школа и средњих школа“, односно на одржавање наставе у школама.

Према његовим речима, родитељи су „начено за повратак у школске клупе, а не за онлајн наставу“, као и да се показало да „школе, обданишта и факултети нису места где је била присутна трансмисија коронавируса“.

„Велика већина родитеља јесте заинтересована да уз поштовање епидемиолошких мера деца похађају наставу на традиционалан начин“, рекао је Ружић.

Он је ујазао да још није донета дефинитивна одлука да ли ће државна матура у средњим школама бити одложена, али да је „највероватније“ да ће бити одложена.