Прочитај ми чланак

Бојана Новаковић: Вучић награђује Депа који туче жену, а игнорише Србе

0

Еколошки активисти данас су блокирали Нови Београд испред Палате Србије. Реч је о грађанима који су претходно шест дана камповали испред Председседништва тражећи потпуну забрану ископавању литијума и бора у Србији. Међу њима је била и глумица и активисткиња Бојана Новаковић, која је прокоментарисала и то што председник Србије уручује орден холивудској звезди Џонију Депу.

„Председник дели орден Американцу који бије своју жену, а игнорише Србе који бране своју земљу. То је важна чињеница да бисмо разумели докле је све дошло. Џони Деп неће ништа рећи, он је политички неписмен“, рекла је Бојана Новаковић на протесту испред Палате Србије.

Славни глумац је у Београду био у октобру прошле године када је промовисао анимирани серијал Пуффинс Импоссибле, произведен у Србији, а креиран у студију за производњу анимираних садржаја Иерволино Студиос (ИЕС). Тада је био у друштву председника Србије Александра Вучића, али и српско – руске звезде Милоша Биковића. Вучић је тада обећао да ће Депу уручити одликовање на Дан државности.

То је данас и учинио.

„Сада сам буквално на почетку једног новог живота и свиђа ми се овај почетак. И волео бих да тај почетак отпочне управо овде у Србији, ако ме желите наравно“, рекао је глумац Џони Деп након што га је председник Србије Александар Вучић одликовао Златном медаљом за заслуге.

Деп је, с друге стране, изгубио неколико важних пројеката током протеклих годину дана у САД, а због оптужби да је психички и физички малтретирао своју бившу девојку Амбер Херд.