Прочитај ми чланак

Блокиран пут Крагујевац-Топола с 30 трактора; У Мрчајевцима 80 трактора; Краљево..

0

Пољопривредници из Десимировца, Церовца, Јарушица и Лужница код Крагујевца, око 14 сати блокираи су раскрсницу у селу Церовац, која је на магистралном путу Крагујевац-Топола, а уједно и веза између Крагујевца и Раче. Раскрсницу је блокирало око 30 трактора.

Блокада раскрснице је “изнуђени” потез пољпривредника, рекао је за Нова.рс Александар Бабић из Десимировца, уз објашњење да су од стране полиције били “жестоко спречени” да данас тракторима иду у Београд.

“Овим потезом желимо да дамо подршку свим људима који су на улици и да покажемо да нас има и у овом делу Србије и да смо незадовљни како држава третира нас пољопривреднике”, рекао је он.

Бабић је рекао да ће блокада трајати до 16 сати, као и да све време блокаде пропуштају возила хитне помоћи, аутомобиле у којима су деца, трднице и људи који иду код лекара.

Такође, додао је и да ће пропуштати возила у којима су грађани који су својим аутомобилима кренули на данашњи протест у Београду.

Скоро 80 трактора на блокади у Мрчајевцима, у Краљеву „забрањен смер за сељаке“

Близу осамдесет трактора блокирало је магистрални пут Краљево – Прељина, у месту Мрчајевци. Саобраћај је потпуно блокиран и створиле су се дуге колоне возила из оба правца.

Реч је о најављеној радикализацији протеста пољопривредника из Краљева и Чачка.

„После двочасовне блокаде у Мрчајевцима, блокираћемо путеве из Краљева ка Чачку, Крагујевцу и Крушевцу. Исто два сата. А сутра од девет сати, креће тотална обустава саобраћаја“, каже Иван Милошевић из Удружења воћара НАДИБАР.

С друге, на блокади у Краљеву појавили су транспаренти који алудирају на опхођење државне, али и локалне власти према пољопривредницима. Због заустављања од стране полиције испред Краљева, пољопривредници су одлучили да поставе реплику саобраћајног знака који показује да им је забрањен смер ка граду.

„Забрањен смер за сељаке“, пише испод знака који означава да је забрањено ићи неком деоницом.

Паори су развили и транспарент на кружном току на којем пише: „Краљево, хвала ти! Држави, хвала ти! Србијо, извини“!

Они су овим хтели да покажу грађанима да је власт главни кривац за насталу ситуацију.

„Једино се реагује на блокаде. Грађани због тога испаштају. Али, другог решења у овом тренутку, нема“, каже један од пољопривредника који је и поставио ове транспаренте.