Прочитај ми чланак

Бизарни случај из Крушевца: Украли санитетско возило па дивљали по граду

0

Траса којом су неразумни лопови ноћас провозали санитет Хитне помоћи у Крушевцу реконструисана је путем ГПРС система у возилу, сазнају „Новости”.

Будући да су најфреквентије улице у Крушевцу покривене новим саобраћајним камерама, верује се да ће починиоци овог кривичног дела брзо бити лоцирани и приведени. Како сазнајемо, санитет је нађен недалеко од новог Лидла, у Југбогдановој улици, што је свега неколико улица даље од седишта Хитне.

– До крађе је дошло тако што се возач управо са екипом вратио са терена и док се пацијент смештао за ургентан пријем, неко је ушетао и одвезао санитет – наводи извор „Новости”.

– Страшно какав безобразлук. Сви су били фокусирани на спасавање живота. И уз то, ниједан санитет се наравно не закључава, возила стоје на паркингу Хитне помоћи, како би увек спремна екипа брзо кренула на терен. Крађа се никада није догодила.

Последице по саобраћај, на срећу, није било, а према информацијама „Новости”, скупа опрема из санитета (дефибрилатори и други апарати) нису дирани.

Хитна у Крушевцу покрива чак 101 насељено место на територији града, која износи 854 квадратних километара. Санитети годишње пређу око 480.000 километара. У последњих осам година, набављено је 10 нових санитета.