Прочитај ми чланак

Бивши ТВ водитељ из Србије ухапшен у Загребу по потерници

0

Марковић који је водио емисије "Немогућа мисија" и "Рикошет" на ТВ Пинк ухапшен је почетком недеље

Бивши телевизијски водитељ Горан Марковић Пикасо ухапшен је у Загребу по потерници српског правосуђа, а због утаје пореза.

Марковић који је водио емисије „Немогућа мисија“ и „Рикошет“ на ТВ Пинк ухапшен је почетком недеље и у среду је изведен пред надлежног судију загребачког Жупанијског суда која му је одредила екстрадициони истражни затвор, преноси Јутарњи лист.

Марковић и његов кум Саша Мирковић били су обухваћени полицијском акцијом кодног имена „Шетач“ у Србији пре осам година, због чега је Марковић неко време провео у затвору.

Како се наводи, он и Мирковић се терете за фиктивно пословање преко компаније „Медиа визардс“, односно за утају пореза и прање новца, а Марковић је као одговорна особа споменуте компаније лажно приказивао набавку услуга од компанија које су биле под контролом чланова криминалне групе раскринкане 2010. године.

На основу фиктивних фактура извучено је око седам милиона динара, па се Марковић терети да је избегао плаћање поресних обавеза држави у висини од око 2,5 милиона динара.

Наводи се да је Марковић побегао из Србије 2017. године, а да је потерница за њим расписана у јануару 2018.

Додаје се да ће о Марковићевом изручењу Србији одлучити надлежни органи.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!