Прочитај ми чланак

БиХ престаје да нам извози струју на којој смо живели, СНС уништио ЕПС и Колубару!

0

Пре Вучића се Србија хвалила производњом и извозом струје, а последњих година "преживљавамо" захваљујући увозу из БиХ јер је СНС-СПС картел докусурио Колубару и ЕПС док истовремено прекомерно на црно "рудари" биткоин који троши огромне количине електричне енергије. Струју увозимо по јаким ценама, наравно, преко приватних фирми у власништву политичара и режимских тајкуна, а плаћа народ из буџета.

Ускоро ће Вучић Србију и буквално завити у мркли мрак јер је Босна и Херцеговина најавила да је принуђена да обустави извоз електричне енергије због велике потрошње у земљи јер се народ окреће струји као главном извору енергије у хладним месецима  због галопирајућег раста цена гаса, дрва за потпалу и пелета.

Домаћинства се због тога чешће греју на струју, али такво понашање може да угрози цео систем снабдевања електичном енергијом и доведе до колапса, упозорава Амед Ергић, потпредседник Спољнотрговинске коморе БиХ.

„БиХ извози око 25 одсто своје електричне енергије (до Вучића је и Србија извозила), а две трећине извоза иду у суседне земље, Србију, Словенију, Хрватску. На те земље ће свакако утицати наша одлука о забрани извоза струје из БиХ“, додаје Ергић.

Многи стручњаци већ дуго говоре о томе да Србија енергетски „преживљава“ захваљујући увозу струје из БиХ јер је режимски картел потпуно уништио енергетику у држави (али супер зарађује од увоза струје).

Цену електричне енергије у БиХ субвенционише држава и она је на нивоу једне десетине тржишне цене, док су цене гаса порасле за 100 посто у односу на прошлу зиму.

Нова Зорана, како зову министарку енергетике Дубравку Ђедовић, обишла је рударе и шепурила се у прескупим „Прада“ ципелама, подсмевајући се и сиромашном српском народу који је издржавају из буџета. Исто је радила и њена претходница Зорана Михајловић из Тузле која је на терен долазила у „крпицама“ најскупљих светских брендова.