БИЋЕ СНЕГА ЗА НОВУ ГОДИНУ! Метеоролози издали НАЈТАЧНИЈУ прогнозу…

0

На радост најмлађих, снег би у целој Србији требало да пада 30. и 31. децембра, као и првог дана 2020, најављују метеоролози.

На радост најмлађих, снег би у целој Србији требало да пада 30. и 31. децембра, као и првог дана 2020, најављују метеоролози.

Према њиховим речима, снежни покривач ће се врло брзо истопити, а нове падавине можемо да очекујемо већ за Бадњи дан и Српску нову годину. Иако дебелих минуса и мразева нема на видику, у првим данима 2020. стићи ће нам хладни талас, током којег ће се жива у термометру кретати око нуле.

Метеоролог Ђорђе Ђурић напомиње да смо са високом пролећном температуром, која нас је изненадила у претходних неколико дана, завршили. У данима пред дочек очекује нас захлађење и температура примеренија зими.

– Након неколико веома топлих дана са температуром и до пролећних 18 степени, већ за викенд нас очекују пролазна наоблачења са кишом, док ће на вишим планинама падати суснежица и снег. Сваки дан биће све хладније, а ако Нове године доћи ће до првог већег захлађења и пада температуре.

vremenska prognoza

Са њим је сагласан метеоролог Бранко Бјелић, који открива да ће у нашој земљи за најлуђу ноћ вејати снег.

– За дочек нове 2020. у Србији ће падати суснежица и снег. Током новогодишње ноћи могуће је да ће доћи и до формирања снежног покривача. Ипак, снег се неће дуго задржати, већ ће се веома брзо истопити. Према тренутним прогнозама, снег би требало да пада 30. и 31. децембра, као и првог дана нове године.

Права зима тек стиже

Бјелић истиче да ће нам у првој недељи нове 2020. стићи права зима са температуром око нуле.

– Већ другог дана нове године у нашу земљу стићи ће хладни талас и задржаће се све до 6. јануара. Максимална дневна температура кретаће се од нула до седам степени. Како јануар буде одмицао, тако ће и температура бити све нижа. Снег и суснежица могли би да падају и за Бадњи дан и за Божић. Такође, падавине се очекују и око 10. јануара, као и за Српску нову годину – напомиње он.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!