БЕЗ КАЗНИ НА ШОФЕРКАМА: Обратите пажњу, почиње нови систем контроле и наплате

0

KAZNE za parkiranje ostavljene na šoferkama vozila odlaze u istoriju.

Како су „Новости“ писале, уместо папирних, нове казне биће електронске, а са њиховим издавањем контролори ЈКП „Паркинг сервис“ почеће већ сутра.

 

Од понедељка, „Паркинг сервис“ уводи нови систем електронске контроле и наплате паркирања – е-Паркинг. Возачима који нису платили паркирање у зонираном подручју или су прекорачили време дозвољеног паркирања, контролори више неће остављати дневне паркинг-карте на шофершајбнама, већ ће издавати електронске дневне паркинг-карте (еДПК).

О издатим казнама суграђани ће моћи да се информишу на сајту предузећа www.паркинг-сервис.цо.рс. Ту могу и да измире обавезе директним онлајн плаћањем. Као и до сада, ако дуговање измире у року од осам дана, остварују право на попуст у износу од 50 одсто. Обавештење о издатој електронској казни, власници возила ће добијати и на кућну адресу, такође са попустом.

– Новине у контроли и наплати паркирања уводе се према Одлуци о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима. Циљ преласка на нови систем јесте модернизација рада „Паркинг сервиса“ у складу са тенденцијом Градске управе да се дигитализују услуге комуналних предузећа и целокупног пословања у оквиру е-Управе и промоције Београда као „паметног града“, а у складу са еколошким принципима – наводе из овог предузећа.

Као и до сада, возачи ће моћи да плате паркирање слањем СМС-а, али и куповином е-карте на киосцима. Од сутра, биће доступна и нова апликација „Паркинг сервиса“, преко које ће такође бити могуће плаћање услуге паркирања.

„ОКО“ У НАПЛАТИ ОД 10. АВГУСТА

ВОЗИЛА Комуналне милиције из система „Око соколово“ на улицама града су од прошле седмице. И док су прве недеље слике бахатих возача објављиване у медијима, ове недеље ће они који су возила непрописно оставили добијати упозорење да то не чине. Наплата казни уз помоћ овог новог система почиње 10. августа.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!