Прочитај ми чланак

БЕСРАМНО – Милена Поповић: Оливер би данас био на Српској листи и на Пинку!

0

Милена Поповић, посланица СНС у Скупштини Србије и невенчана супругу убијеног лидера Срба са Косова Оливера Ивановића, у једној емисији која се приказује на Јутјубу, на питање, како је могуће да гостује на телевизији Пинк, на којој је приказиван спот који је таргетирао покојног Ивановића, каже да се водила тиме "да би у овом тренутку он сигурно гостовао на телевизији Пинк после тог спота".

„Знајући како је функционисао и колико је толерантан био, и да је заправо знао шта је политичка кампања, и да му се такве ствари нису дешавале, а он је сад убијен, па је зато тај спот и проблематичан, зато што се догодило оно што се догодило. Али сам апсолутно сигурна да би и он данас гостовао на телевизији Пиник у некој својој кампањи. Ми не знамо, можда био он био данас на Српској листи“, рекла је удовица Оливера Ивановића.

Foto: Youtube

Она је додала да нико не може да јој каже, да данас, неколико година после приказивања срамног спота против Ивановића, он не би био на Пинку.

„Био би. Ја гостујем на Пинку тако како би он. А ја имам мисију много важнију него што би била његова да се данас бави политиком. Јер би његова мисија била да уради нешто за Косовску Митровицу, а моја мисија је да сазнам ко је њега убио. И ја ћу отићи било где. И не сматрам да сам тиме урадила нешто лоше за себе и Оливера, а добро за телевизију Пинк. Не. Све што радим, радим са једним циљем. И мој циљ је већи од свих политичких перформанса, игри и свега осталог“ тврди Милена Поповић.

Иначе, брат убијеног Оливера Ивановића, Мирослав Ивановић, рекао је у емисији Утисак недеље уочи треће годишњице Оливеровог убиства да иза увредљивог спота, који је пре више од четири године уочи избора на КиМ емитован на телевизији Пинк и ТВ Мост, и то само неколико месеци пре његовог убиства, стоји „Српска листа“.

Ту тврдњу потврђује и сачувана фотографија снимка емитованог спота на којој се види да је у питању плаћени термин “Српске листе”.

Подсетимо, 16. јануара обележено је четири године од убиства лидера Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливера Ивановића, и још увек се не зна ко је убиство починио нити ко га је наручио.

Специјално тужилаштво Косова до сада је подигло три оптужнице. Оне обухватају шест особа, а у везу са убиством Ивановића доводе се и потпредседник Српске листе Милан Радоичић, као и бизнисмен са Косова Звонко Веселиновић.