Берберин испричао цео план: Копао сам рупе пре отмице, једну од њих на гробљу

0

Нинослав Јовановић је своја склоништа напуштао углавном ноћу, што је отежавало потрагу полиције

Сумње да је Нинослав Јовановић, злогласни „Малчански берберин“ унапред припремио склоништа спремајући се за отмицу дванаестогодишње Монике Каримановић коју је извршио 20. децембра у Брзом Броду потврђене су након његовог хапшења.

Фото: МУП

Како сазнајемо од људи који су за њим трагали, монструм је спавао по земуницама које је раније ископао због чега је полицији и било тешко да га лоцира.

– Нашли смо више рупа које је користио да се скрива од полиције, није дуго остајао на једном месту свестан да су му прогонитељи на трагу. Избегавао је насељена места јер је знао да ће бити препознат, ишао је кроз шуме а када
би се приближио селима, кретао се по ободима насеља како би избегао људе . Такође, своја склоништа је напуштао углавном ноћу, што је отежавало потрагу – објашњавају наши извори.

Како наводе, Јовановић је наводно сматрао да ће полицији, која је у више наврата претражила његово родно село Малча, попустити пажња јер га ту нису пронашли, па се синоћ вратио
на то место.

– На гробљу је такође припремио рупу за скривање. Добро је замаскирао лишћем и грањем па га је полиција приметила тек када је дошла тик до рупе. Одао се јер је ноћас или јутрос дошао до куће породице Цекић, вероватно му је било хладно па се сместио у њиховој слами. Када је покушао да украде нешто за храну, они су га приметили и алармирали полицију. Био је исцрпљен, смршао је сигурно десетак килограма откако бежи од полиције – наводе наши извори.

Како сазнајемо, када је побегао из Цекићеве куће, Малчански берберин је преко гробља хтео да крене ка Кнез Селу. Међутим, полиција и жандармерија су блокирали све путеве и ка овом месту, као и излазе из Малче ка Књажевцу и Нишу тако да није имао куд.

– Кренуо је ка Кнез Селу али је угледао полицију па се вратио на гробље. Није стигао да се завуче у рупу коју је ту ископао, већ се крио иза споменика. Један од полицајаца је угледао рупу
сумњајући да се бегунац налази у близини, извукао је пиштољ јер није знао чиме је Јовановић наоружан. Када га је угледао, препао се, полицајцу је рекао да није јео пет дана. Није пружао
отпор док му је полицајац стављао лисице – кажу наши саговорници из истраге.

Више јавно тужилаштво саопштило је да је Јовановићу одређено задржавање до 48 сати али није желело да се изјасни о квалификацији кривичног дела које му се ставља на терет док не буде саслушан.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!