БЕОГРАЂАНИН (22) УХАПШЕН У НИКШИЋУ због ширења мржње: Узнемирио грађане постом…

0

Црногорска полиција је данас саопштила да је ухапсила А.М. (22) из Београда, због сумње да је извршио кривично дело изазивања националне, расне и верске мржње објављивањем на друштвеној мрежи Фејсбук "непримјерене" фотографије и садржаја у вези са спомеником народном хероју Љубу Чупићу у Никшићу.

А.М, с боравиштем у Никшићу, спорни садржај је објавио 20. октобра на „Фејсбуку“ чиме је, навела је полиција, „изазвао узнемирење грађана Никшића“.

Полиција у саопштењу није описала садржај због којег је А.М. осумњичен и ухапшен, али су поједини подгорички портали објавили фотографију објаве на којој је младић уперио два прста у споменик Чупићу, као да пуца у бисту народног хероја.

– Убили смо те једном, убићемо те опет. Убијаћемо вас опет и опет, све док се српске земље и срспки народ не ослободе вашег ђавољег духа и отрова комунизма, пише у опису те фотографије на Фејсбуку.

Љубо Чупић је 1942. заробљен у Никшићу у борби против Италијана и четника и стрељан. Његов победнички осмех на губилишту, с рукама везаним лисицама, овековечио је фотоапарт италијанског мајора Карла Равнича. Та фотографија је обишла свет симболизијући антифашизам.

Споменик Чупићу је подигнут 2018. године на централном, градском тргу у Никшићу.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!