Београд: Студенти уз Цркву – послали снажну поруку властима у Црној Гори и Србији

0

Студентски клуб Правног факултета, са благословом Његове светости Патријарха српског Иринеја, организуовао је вечерас литију за спас српског народа и Цркве у Црној Гори, на Косову и Метохији, као и широм српског расејања.

Учесници литије, који су чинили углавном млади људи, окупили су се код цркве Светог Марка у Београду у 18 часова, а након кратког културно-уметничког програма и обраћања београдских студената окупљенима молитвени ход је кренуо од цркве Светог Марка до Покровске цркве на Звездари, где је био приређен молебан.

Присутнима су се обратили :

Немања Вучковић, (студент Правног факултета), један од покретача и организатора београдских литија;
Милан Денчић, (студент Филозофског факултета);
Урош Стојиљковић (студент Правног факултета);
Војин Радовановић (ученик Земунске гимназије).

Уз давање подршке Миливоју Брковићу Брђи, народном трибуну којег је ухапсио милогорски режим, само зато што је један од организатора литија у Црној Гори, окупљени су узвицима – Не дамо светиње! Србија и Црна Гора једна фамилија! и Не дамо Косово и Метохију! – исказали свој јасни став у вези покушаја Мила Ђукановића да преотме светиње Српској Православној Цркви у епархији Будимско-никшићкој и митрополији Црногорско-приморској.

Подсећамо, захтеви организатора литије је био следећи: раскидање уговора из 2014. године и избацивање дипломата Мила Ђукановића из српских амбасада, јер на основу овог уговора они имају смештај у преко 40 српских амбасада и тиме користе ресурсе државе Србије, док непрестано угњетавају српски народ и Цркву у Црној Гори.

Не дамо светиње! Не дамо Косово и Метохију!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!