Београд: Студенти марширају 70 км – не дају да се од светиња праве коцкарнице

0

Београдски студенти вечерас су кренули у молитвени ход дуг 70 километара од Цркве Светог Марка у Београду до Орешца, са циљем да пруже поруку одбрани светиња СПЦ у Црној Гори.

– У плану је да у Орешац стигнемо у суботу увече. Овим чином желимо да искажемо и протест и захтев да се раскине уговор из 2014. године, по којем су дипломате Мила Ђукановића смештене у српске амбасаде – поручио је Немања Вукчевић са Правног факултета у Београду.

Студенте је испред Цркве Светог Марка поздравио и Будимир Алексић, посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе:

– У Црној Гори је тренутно на делу духовни геноцид над народом. Много нам значи подршка студената у Београду. Овакво стање као што је данас у Црној Гори је било још само у Павелићевој Хрватској. Свуда може да постоји српска црква, само не може код Мила. А управо је српска црква и створила црногорску државу – истакао је Алексић и додао:

– Влада Црне Горе игнорише захтеве већине народа у Црниој Гори и не жели да суспендује Закон о слободи вероисповести, већ каже да хоће да разговара са Митрополијом Црногорско-приморској о примени тог накаредног закона. Дакле, они желе да Црква преговара са њима како да им отму те храмове, на које су се намерачили, да би их предали Мирашу Дедеићу или претвориле у коцкарнице, кафиче и слично.