Београд опет први на листи по загађености! Код МОСТАРА забележена КАТАСТРОФА

0

Наш главни град мери невероватних 253 ПМ честица и скоро цео дан држи "постоље"

Опет се тешко дише – Београд се после неколико дана ветра и нешто квалитетнијег ваздуха данас опет попео на неславно прво место по загађености. Наш главни град мери невероватних 253 ПМ честица и скоро цео дан држи „постоље“.


Београд је љубичаст, али ни други градови у Србији нису ништа бољи и готово сви градови који имају проблем са загађењем и данас су црвени и у котегорији „нездраво“. Ту се тренутно налазе и Ваљево и Косјерић, али и Панчево, Беочин, али и Суботица, Ниш и Смедерево.

Међу првих десет на свету по загађености ваздуха налази се и Сарајево на шестој позицији, Софија је на седмој, а Скопље на деветом месту.

Да ли су ове алармантне бројке загађења ваздуха у нашој земљи и околини разлог да се прогласи ванредно стање? Или ћемо, као по обичају да се молимо да кошава учини своје.

Иначе, у делу града Мостар измерено је чак 753 јединица загађујућих честица, што је назначено као веома нездрави ваздух или чак – катастрофа!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!