Прочитај ми чланак

БЕОГРАД Нови “ПРАЈД” већ заказан, циљ исти: Истополни бракови, индоктринација деце

0

Београдски Прајд заказан је за 9. септембар 2023. године, а организатори су поручили да га пријављују скоро годину дана раније како би државни органи имали довољно времена да обаве све припреме.

„Захтеви Београд Прајда остају исти још од 2017. године, а подразумевају усвајање Закона о истополним партнерствима, Закона о родном идентитету, јавну осуду власти за говор мржње и насиље које је усмерено ка ЛГБТИ+ заједници, едукацију младих о сексуалној оријентацији и родном идентитету, рехабилитацију свих градјана Србије који су пре 1994. године били судски и на друге начине прогоњени због своје сексуалне оријентације“, наведено је у саопштењу организатора.

Београд Прајд захтева од полиције и тужилаштва да без одлагања пронадју и процесуирају све оне који су били насилни према учесницима овогодишњег Европрајда и да тиме јасно покажу да држава има воље и снаге да се обрачуна са насилницима и гарантује безбедност свима.

Како је у саопштењу наведено, овогодишња забрана шетње Европрајда коју је издало Министасртво унутрашњих послова, била је неприхватљива и од Уставног суда очекују да забрану прогласи неуставном.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!