Бахати директор „Наменске“ одведен у карантин

0

Након објављивања информације да забрана изласка ван стамбеног објекта за све преко 65 година у урбаним, односно 70 година у руралним срединама у Србији, не важи за Радоша Миловановића, генералног директора МБ Наменска у Лучанима који има више од 75 година, данас је уследила интервенција надлежних служби.

Због основане сумње да су инфицирани и превентивне мере да сви који су били у контакиту са зараженим лицима морају бити у кућној изолацији и тестирани на вирус Цовид -19, данас су припадници надлежне службе дошли у фабрику и захтевали да директор Миловановић оде у кућну изолацију, пише „Озонпресс“.

Foto: Screenshot/O2

Како се противио тврдњама, казавши да „он мора да управља фабриком, да они нису надлежни да тако нешто траже од њега, да не жели да иде у самоизолацију“, па је чак и од директорке Дома здравља у Лучанима тражио и наводно добио писану потврду да не треба да иде у изолацију, уз асистенцију припадника ПУ Лучани, директор Радош Миловановић је принудно одведен у свој стан у Лучанима, где му је одређен обавезан боравак у кућној изолацији.

Како се приликом поступања службених лица директор опирао и понашао прилично бахато и гласно, што се могло чути у фабричком кругу у близини дирекције, цео догађај привукао је пажњу дела запослених што је додатно узнемирило и запослене у фабрици и грађане Лучана након што је варошицом прострујала информација шта се десило у фабрици.

Забринутост мештана је оправдана јер је претходних дана већ постала јавна тајна да се неодговорни директор МБ наменска Лучани Радош Миловановић слободно кретао по Лучанима и долазио на посао, да се дружио са једном од особа из Лучана која је заражена вирусом Цовид 19, са којом је виђан у хотелу у Лучанима и са којом је иначе близак пријатељ.

Након свега наведеног Радош Миловановић се није пријавио да је био у контакту са зараженом особом, па се јутрос појавио на послу потпуно нормално као да се ништа не дешава, чиме је озбиљно угрозио 1.400 радника МБ Наменска Лучани, чланове њихових породица и остале грађане општине Лучани и околине.

Током вишедеценијског Миловановићевог директоровања у фабрици је у процесу производње смртно страдало 21 лице, а поводом инцидента који се догодио 14. јула 2017. године, у коме је један радник погинуо на лицу места, а други преминуо након неколико дана, против Миловановића, као првооптуженог и још двојице фабричких руководилаца, води се судски процес у Основном суду у Ивањици.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!