„Б92“ као кукавичје јаје за грађане

0

Телевизија "О2" од почетка марта враћа име "Б92", које је укинуто у септембру 2017. године. Осим промене имена телевизије, власник Срђан Миловановић, у договору са владајућом странком, отвориће програм за гостовања опозиционих странака које су одлучиле да изађу на изборе, сазнаје Директно.рс.

Осим праћења активности у вестима, опозицији која жели да изађе на изборе биће омогућена редовна гостовања у политичким емисијама („Фокус“ свакога дана после вести у 16 часова и емисијама „Став“ и „Осврт“). Од када је највећи део опозиције прогласио бојкот због нерегуларних изборних услова, већ је приметно да се на „О2“ појављују тзв. „антибојкоташи“.

Идеја власти је да пред међународном заједницом искористи назив „Б92“ који је некада представљао значајно име у свету новинарства и покаже да је та телевизија отворена за опозиционе активности.

Процењено је да као најмање гледана од свих телевизија са националном фреквенцијом, неће нанети никакву штету властима.

Подсећамо, власник Срђан Миловановић под нетранспарентним околностима, добио је новац од Телекома Србија за кабловску мрежу „Коперникус“, да би крајем 2018. године купио две телевизије са националном фреквенцијом, „Прву“ и „О2“. Његов рођени брат Звездан Миловановић је главни повереник СНС у Нишу.

Како се надају у владајућој странци, грађани би могли да наседну на кампању да се враћа „Б92“ и да је слободнији од осталих телевизија, а замисао је да ова СНС телевизија буде својеврсно кукавичје јаје на овим изборима.

Све ће се десити почетком марта.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!