АУТОБУСИ ПО МИЛОШУ ВЕЛИКОМ ТЕК ЗА ГОДИНУ ДАНА Разлог је невероватан

0

Путницима који иду до Златибора, Нове Вароши и даље ка Црној Гори, нови пут би знатно скратио време путовања

Да би аутобуси могли да промене трасу и возе новим ауто-путем „Милош Велики“, мораће да сачекају следећу годину, јер се према важећим прописима нови редови вожње одобравају једном годишње, пишу „Новости“.

FOTO: Predsedništvo Srbije

Путницима који иду до Златибора, Нове Вароши и даље ка Црној Гори, нови пут би знатно скратио време путовања, али превозници не смеју да користе нову саобраћајницу јер би на одредишта стизали много раније, и морали да чекају и по пола сата да би испоштовали полазак по актуелном реду вожње, наводи лист.

Мирко Вучинић из пословног удружења друмског транспорта „Панонтранспорт“, за „Новости“ каже да није могуће усагласити нове редове вожње до пролећа наредне године, а да је почетак обављања превоза по њима могућ тек од октобра 2020. године.

„У складу са Законом о превозу путника у друмском саобраћају, Привредна комора Србије усаглашавање предлога редова вожње ради једном током календарске године, по захтевима превозника“, појашњава Вучинић.

„Новости“ пишу и да камиони избегавају Коридор 11 и користе и даље Ибарску магистралу, због чега у „Путевима Србије“ разматрају да и на том путу почну да наплаћују путарину за теретњаке.