Прочитај ми чланак

АСОЦИЈАЦИЈЕ СРПСКИХ ИНТЕРНЕТ МЕДИЈА @СИМ: Милогорски режим прогони српске новинаре

0

Саопштење АСОЦИЈАЦИЈЕ СРПСКИХ ИНТЕРНЕТ МЕДИЈА (@СИМ) поводом кривичног прогона нашег колеге Гојка Раичевића, уредника портала ИН4С из Црне Горе:

Асоцијација српских интернет медија изражава своје дубоко неаслагање и најоштрије протествује против вишегодишњег прогона уредника портала ИН4С Гојка Раичевића, а који према њему спроводи криминализован режим Мила Ђукановића.

Подсећамо јавност да више од годину дана полиција није решила случај напада Н.Н. полицајца на Гојка Раичевића приликом новинарског извештавања са протеста у Подгорици.

Својим последњим потезом – подношењем КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ против Раичевића због наводног ПОЗИВАЊА НА ОТПОР (???) против државе Црне Горе, ова мафијашка хоботница преко приватизоване полиције разобличава сву апсурдност сопственог деловања, и настоји да тиме у потпуности разори правни систем државе коју наводно брани.

А како то, наводно, Гојко Раичевић позива на отпор? Тако што на ДВА билборда афирмише правно легитиман став да грађани ИМАЈУ ПРАВО ДА ЛЕГАЛНО ЗАДРЖЕ своје већ ЛЕГАЛНО РЕГИСТРОВАНО наоружање уз слоган који га образлаже: „Поштуј живот – Задржи оружје“.

Овим срамним поступком, подношења кривичне пријаве, полиција негира закон и сам устав Црне Горе, а себе и целокупни државни апарат у ставља у функцију неке нама непознате, али у свакаком случају нелегитимне НАТО колонијалне управе, у којој  Мило Ђукановић својим „невидљивим“ прстима демолира државу а сопствене грађане третира као обесправљене домородце. Јер оно што је и у САД загарантовано другим амандманом устава – а то је  право грађана на поседовање оружја које добијају сви грађани рођењем – Милов режим криминализује када су у питању грађани Црне Горе и њихово уставно право.

Стиче се утисак да је прогон нашег колеге и пријатеља очигледан покушај застрашивања, или не дај Боже одмазде, због најновије иницијативе мирнодопског удружења „Унија за неутралност“ из Црне Горе, а чији је наш уважени колега Раичевић председник. Ово Удружење је недавно подсетило јавност на криминалну и злочиначку природу НАТО алијансе, покренувши тужбу против чланица НАТО-а, а које су противправно и без одобрења УН учествовале у бомбардовању СР Југославије 1999. године.  

Позивамо сва удружења новинара из Србије, Републике Српске, Македоније, Црне Горе да дигну свој глас против прогона нашег колеге новинара и тиме стану у одбрани слободе говора и новинарске професије.

Сву српску јавност позивамо да искаже свој протест против овога срамног чина, јер је он само део свеопштег прогона којем је изложен наш народ у Црној Гори и његови прваци попут Раичевића, а који се не боје да говоре истину о историјском идентитету Црне Горе и криминалном режиму Мила Ђукановића који га затире.

Позивамо званичнике Републике Србије да узму у заштиту Гојка Раичевића као предствника српског народа у Црној Гори и тиме испуне своју уставну обавезу као Матична држава.

Сваки напад на представнике нашег народа, којим се очигледно нарушавају основна људска права, напад на наше колеге и саму слободу говора третираћемо као напад на све нас.

Стоп НАТО тоталитаризму у Црној Гори! Стоп мафијашкој страховлади Мила Ђукановића која руши државу и угњетава сопствени народ!

Људи траже слободу – Слобода тражи Људе!