Американци признали да из авиона испуштају штетне хемикалије за контролу климе! (Видео)

0

Штетно запрашивање из авиона, које је у Србији присутно од 1999. године, у последње време је привукло велику пажњу домаће јавности.

Потврда о овој појави стиже из Америке, тачније са научне конференције у Сан Дијегу (2010), где су најпознатији амерички научници признали да ова држава, у сарадњи са највећим корпорацијама широм света свакодневно необележеним авионима организује прелезе изнад многих држава и отровима запрашује становништво и природу.

Ту активност у стратосфери  називају гео-инжињерингом: тежња да се спречи глобално загревање тако што ће штетно зрачење рефлектовати назад у свемир.

John Holdren, лични саветник за науку и технологију председника Барака Обаме:
Лично сматрам да гео-инжињеринг треба остати на дневном реду, морамо му само приступити пажљиво, јер се лако може догодити да се из очаја искористи погрешно .

 Постојање пројекта јавности је открио Џон Холдрен, један од водећих америчких научника и саветник председника САД Барака Обаме. Он је објаснио да се преко беле паучине атмосфера третира алуминијум-диоксидом, баријумовим солима (изазива стерилитет) и другим отровним једињењима, помоћу којих се контролишу временске прилике на одређеној територији.

Зато не чуди што је НАСА  пре неколико година објавила да земља добија 20 одсто мање сунца него раније, што по свему судећи има везе са овим пројектом.

 Промотери запрашивања из авиона све представљају као „хумани пројекат“ у корист човечанства и као борбу против глобалног загревања. Ипак, поставља се питање колику цену обични људи морају да плате због овог пројекта и да ли се иза њега крије намера да се контролише популација (изазивањем тешких болести), али и изазивање временских прилика у војне сврхе.

М.Granger Morgan из Department of Engineering and Public Policu Carnegie Mellon University:
Стално утичемо на стратосферу, не можемо рећи да је нетакнута али не треба избацивати тако штетне и опасне материје материје које уништавају озон.

 

И у Србији су камерама забележени авиони који за собом остављају дуготрајан бели траг, који се користи за експериментисање земљином атмосфером. Када супстанце из облака који испуштају авиони падну на земљу претварају се у белу паучину која је, међутим, веома опасна по здравље: Авионима трују Србију (Видео)

 Наш Закон о ваздушном саобраћају забрањује испуштање хемијских једињења из авиона који прелећу Србију, али и поред тога, у јавност излази све већи број људи који сведоче о штетном запрашивању, које изазива малигна обољења, али и изузетно тешку Моргелонсову болест (дерматитис ицхтиоса).

Осим слабљења имунитета и алергија непознатог порекла, међу могућим последицама запрашивања су и губитак памћења и изненадни болови у грудима. Ту су и срчани и проблеми са видом, али и до сада непозната обољења коже.

David Keith, професор са универзитета  Хардварда, промотер гео-инжињеринга цинично закључује:
Ми још нисмо спровели озбиљна истраживања о штетности алуминија. Сутра можда пронађемо застрашујуће ствари које су нам можда промакле, али за сада још немамо ништа. Ово није морално опасан подухват већ више бесплатна вожња на рачун наших унука.

Запрашивању су изложене многе земље широм света, углавном чланице НАТО и Партнерства за мир. Недавно је ово питање покренуто и у парламенту Новог Зеланда.

Обликовање климатских промена уз помоћ алуминијума још 1989. године је патентирала америчка компанија  Hughes Aircraft, а промену климе на такав начин подупире и Америчка организација за унапређивање науке (АААС), на чијем је челу некада био и наш Михајло Пупин.

 Новинар Stewart Хоwе,  који је учествовао на конференцији у Сан Дијегу 2010. године нема дилеме да се гео-инжењеринг коси са деловањем против глобалног загревања.

– Очигледно је да пстоје други циљеви, а то су депопулација, контрола, оружје, комуникације… Јасно је да се не ради за добробит човечанства, већ елите – закључује амерички новинар.

У видео прилогу можете да погледате целу конференцију у Сан Дијегу, на којем амерички научници признају да се из авиона широм света испуштају штетне хемикалије, опасне по човека и природу.

 

 

Алексеј Димитријевић