Прочитај ми чланак

Амбасадор Кипра: Олакшане мерe за српске туристе од 1. априла

0

Српским туристима је од 1. априла олакшан улазак на Кипар, изјавио је амбасадор те земље у Србији Димитриос Теофилакту.

На основу нове категоризације земаља, Кипар је отворио врата Србији која је од 1. априла уврштена на листу 55 земаља за чије туристе важе одређене олакшице, и која укључује већину чланица ЕУ, изјавио је амбасадор у интервјуу Политици уочи званичне посете министра иностраних послова Кипра Никоса Христодулидиса Београду.

Амбасадор Теофилакту је изразио очекивање да ће Кипар ове сезоне имати најбоље могуће резултате у туризму.

„Постојање директних летова између Кипра и Србије, чињеница да Београд представља транзитну станицу, воља надлежних власти за унапређење туристичког тока у оба смера, очекује се да допринесе порасту броја туриста из обе земље“ рекао је амбасадор Кипра.
Нагласио је да ће акценат бити стављен на туризам од посебног интереса попут пословног, образовног, научног, културног, верског и спортског туризма.

Теофилакту је додао да се до летњих месеци очекује постепено отварање хотела, повећање броја летова и повратак у нормално стање.

За предстојећу Трилатералну конференцију Србије, Грчке и Кипра који је заказан за 5. април у Београду оцењује да ће бити историјска.

„Верујемо да је то изузетно важна иницијатива са политичком и стратешком конотацијом која ће истовремено унапредити повезаност источног Медитерана и западног Балкана у виталним секторима попут енергетских коридира“, рекао је амбасадор Теофилакту, пренео је Танјуг.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!