Прочитај ми чланак

Алексинчани организовано иду код адвоката због казни за учешће у протесту

0

Становници Алексинца којима је полиција уручила прекршајне налоге због наводних саобраћајних прекршаја током еколошких протеста данас ће се окупити испред Дома културе у том месту како би организовано отишли код адвоката који су им понудили бесплатну правну помоћ.

Како су најавили путем друштвених мрежа, код адвоката ће отићи са транспарентима, а претходно ће се код Дома културе сликати са прекршајним налозима.

Позвали су и остале житеље Алексинца да дођу испред Дома културе у 15.30 часова и покажу своју солидарност.На првом протесту у том месту протестовало је око 300 људи, а према незваничним информацијама, протеклих дана је прекршајне пријаве са казном од 5.000 динара добило око 100 људи.

Поједини становници Алексинца добили су и по два прекршајна налога, јер су две суботе заредом учествовали у протестима.

Младен Крстић из Алексинца, на чију је адресу такође стигао прекршајни налог, казао је за агенцију Бета да нико од учесника није легитимисан, а у прекршајним налозима је наведено да су наводни прекршаји откривени „непосредним опажањем“. Као доказ, додао је, наведено је име човека који их је опазио.

Учесници протеста против Рио Тинта, Закона о референдуму и Закона о експропријацији у Алексинцу су блокирали саобраћај тако што су прелазили пешачки прелаз код Главне аутобуске станице, а у прекршајним налозима се то исто наводи, с тим што је то кретање оцењено као супротно Закону о безбедности саобраћаја на путевима.