Прочитај ми чланак

Александар Бацковић ухапшен док је снимао протестанте; Жунић кренуо да га спашава

0

Јуче, 14. децембра, у вечерњим часовима, испред Владе Србије док је снимао демонстранте који су блокирали централну београдску раскрсницу (улица Кнеза Милоша и Немањина улица), незадовољни због одлуке града Београда да већини власника сплавова одузме дозволу, био је ухапшен Александар Бацковић, један од оснивача УНС – Уједињени народ Србије.

Полиција је ухапсила Бацковића иако је било јасно да он није учесник протеста већ само неко ко извештава о споменутом догађају. Приликом хапшења, Бацковићу нису наведени тачни разлози за његово привођење.

Недуго затим други оснивач УНС-а Срђан Жунић, који није био на лицу места када је Бацковић ухапшен, кренуо је до полицијске станице Савски венац да би сазнао због чега је и до када ће Бацковић бити задржан у полицијској станици.

А како је Срђан Жунић морао да се бори са припадницима МУП-а да би сазнао шта је са Бацковићем и како је после пар сати оснивач УНС-а био пуштен на слободу, без да му је речено зашто је уопште приведен, погледајте у видео прилогу испод па о свему донесите свој ваљани суд.