Прочитај ми чланак

АЛБАНСКИ ИСТОРИЧАР: Скендербег је био православац, родила га је Српкиња (ВИДЕО)

0

Ардијан Клоси, покојни албански писац, публициста, албанолог, преводилац и новинар, изазвао је својевремено праву буру на телевизији када је у једној емисији открио шокантне податке о пореклу Ђерђа Кастриота Скендербега, племића и албанског националног јунака, који је предводио устанак против Отоманског царства!

Покојни Клоси је тада у научној ТВ емисији, која је изазвала праву буру, изнео за Албанце шокантне податке о Скендербегу – да га је родила мајка Војислава из угледне српске племићке породице Бранковић, али и да му је и отац можда Србин – по имену Иван или Јован! Међутим, Клоси је тада навео да то није потпуно утврђено јер би му отац лако могао бити и Албанац и Бугарин.


То аргументује проучавањем старих списа према којима су деци у то време на том подручју давана византијска имена попут Константина или Ђерђа…

Погледајте овај надасве занимљив видео…

Покојни Клоси био је изузетно школован човек, дипломирао је албанску књижевност у Тирани, докторирао је немачку књижевност на Универзитету у Инсбруку. Потиче из угледне породице, отац му је био министар правде за време Енвера Хоџе. Био је ожењен Немицом Јутом, фотографкињом, и отац две ћерке. Извршио је самоубиство у априлу 2012. године, у 54. години. У току богате каријере био је и директор албанске националне телевизије.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!