Прочитај ми чланак

Адвокат бака Цоке: Стојанка није проглашена кривом, Вучић се мешао у њен… ВИДЕО

0

- Како Стојанка Стојановић није била крива и осуђена у правоснажно окончаном судском поступку за трагичну смрт инвеститора Зорана Трифуновића, то није ни доказано да је она учиника било које кривично дело, па да се може сматрати, нити називати убицом, јер тако нешто није доказано, за Србин.инфо ексклузивно каже један од њених браниоца, адвокат Марко Пушица.

Он и додаје да Записник о кривичном поступку прописује да се свако сматра невиним док се његова кривица за кривично дело не утврди правоснажном одлуком суда, а да су сви дужни да о томе воде рачуна и да не повређују право окривљеног.

Пушица подсећа да је и сам Председник Србије, Александар Вучић на самом почетку ометао овај кривични поступак са својом изјавом, те да је то био притисак на све учеснике у поступку, јер о негативно о предмету није говорио неко са улице, већ шеф државе.

– Ми смо друштво у озбиљној кризи, а у смутним временима се веома очитају такве појаве. Недостају нам и правна свест и правна култура, а зато сви сносимо део кривице. Када вам све ово говорим, ја неоправдавам предмет овог кривичног поступка, који је чињеницом смрти окривљење обустављен, али безгранично верујем у идеју права уопште и права и слободе конкретних људи које браним. Зато и верујем у оно што радим као бранилац, напомиње бранилац баке Цоке, а затим закључује:

– Друштвени значај овог предмета је превазишао све његове процесне учеснике и има уђбенички карактер, иако је реч о трагедији у сваком погледу. Као православни хришћанин никако се не могу сложити са посљедњим чином моје покојне клијенткиње која је „дигла руку на себе”, али знам да је поднела велике жртве у не таком лаком животу и да је била и остала велики борац. Била је част познавати је и бранити. Нека јој лака српска земља.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!