Прочитај ми чланак

А Коста? Због покушаја убиства приведен дечак (13), ухапшен отац, мајци кривична

0

Дечак се налази у полицијској станици јер је секиром напао и тешко повредио двоје људи. Одмах је ухапшен и његов отац, а његова мајка је такође одмах добила кривичну пријаву као и отац. С друге стране, мајка вишеструког убице Косте није добила кривичну пријаву, а режимски медији објављују чак и њене изјаве као и планове да се породично одселе из Србије.

„Комшије су чуле да неко виче на улици, а кад су изашли, нашли су њега. Повређен је трчао“, речи су Р. Л., мештанке Радојева, села у којем је синоћ око 1 сат ујутру дечак (13) секиром напао В. С. (57) и њеног сина М. С (17).

Како „Блиц“ незванично сазнаје, младић М. С. (17) затечен је у Улици Маршала Тита испред броја 100 са убодним ранама на стомаку. У кући је затечена његова мајка В. С. са повредама главе.

„Њих је секиром напао дечак (13) из Радојева. У Ургентни центар Зрењанинске болнице мајци и сину су констатоване тешке телесне повреде опасне по живот“, каже извор „Блица“.

Како каже мештанка која познаје В. С. и њеног сина М. С., седамнаестогодишњем дечаку је одстрањена слезина, а оштећени су му и јетра и плућа.

„Његова мајка је на неурохирургији у Новом Саду јер ће због удараца морати да иде на још једну операцију. Мајка је скоро била оперисана од канцера и мислим да је кренула на анализе неке, јер су јој пронашли цисту на врату како сам чула, а син јој иде у средњу школу за конобара у Зрењанину, путује и то је вероватно дечак са којим се дружио“, каже мештанка.

Како даље прича за „Блиц“, М. С. је повређен трчао улицом и пао испред куће комшије.

„Нашле су га комшије које су јако добре са њим. Они су тада седели у дворишту када су чули да неко виче на улици. Када су изашли, нашли су њега“, каже мештанка.

Отац приведен, кривична пријава и против мајке

Како незванично сазнаје „Блиц“, оцу малолетног дечака К. Л. (31) је одређено задржавање због кривичног дела – запуштања и злостављања малолетног детета.

Кривична пријава у редовном поступку ће бити поднета и против Н. Т. (32), мајке малолетног дечака, и то због кривичног дела – запуштање и злостављање малолетног детета.