Прочитај ми чланак

3ДЕ ВОЖЊА ГОНДОЛОМ ПО ЗЛАТИБОРУ – најпосећенија атракција на Сајму туризма у Бгд!

0

На Сајму туризма, на штанду Туристичке организације Златибор, посетиоци су могли у 3де приказу у VR кутку (virtaul reality), помоћу photo booth-a и мултимедијалних садржајаја доживети чари најпосеченије српске планине и на 230 километара удаљености од ње.

„Ово је виртуални приказ трасе будуће златиборске гондоле која ће до краја године бити и стварна. Што сада можете видети на екрану, то је приказ како изгледа вожња и поглед из кабине, према прелепим пределима и призорима наше планине. Сада можете да видите зимски поглед, а ускоро ћемо урадити и летњи”, каже за Србин.инфо, Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола Златибор”, и додаје:

„Идеја је да ове виртуалне наочаре, за виртуалан приказ, користимо за сајмове туризма у иностранству, да би привукли стране туристе, да би им показали шта све они могу да доживе на Златибору. Тако да у овом 3де приказу могу да виде водопад Гостиље, Рожанство пећина, неки од наших манастира и итд.

Овај приказ је свим посетиоцима Сајма туризма у Београду до недеље доступан сваки дан. Сигурно ће да уживају и да ће после овог 3де доживљаја једва чекати да ова гондола што пре проради јер што они овде могу да виде то је апсолутно оно како ће то изгледати када буду сели у будућу нашу кабину. Дакле, за посетиоце овог сајма као да је наша гондола већ и завршена.”

Златибор је прошле године оборио све рекорде посечености. Шта нам ново спремате за 2018.г.?

„Прошле година су изграђени Авантура и Дино парк, доста нових хотела, а ове године отварамо још хотела. Међу њима је најзначајнији хотел Торник, хотел са 5 звездица, модернизујемо центар Златибора, Трговачку улицу, градимо нову аутобуску станицу, почињу радови на Аква парку; и пред крај године пушта се у функцију Златна гондола.

Такође, и ове године на Златибору ће се стално, од 1. маја, па до Нове године кренути концертна и сезона фестивала, те ће нашој планини наступати најпознатији музички и естрадни певачи, групе, оркестри КУД-ви из Србије и ширег региона”, на крају је нагласила Бојана за Србин.инфо.