• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Србин.инфо: Београд – комуналне вести, културне манифестације 15.08.2012.
Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Београд – комуналне вести, културне манифестације 15.08.2012.

0

Спектакуларан дочек српским олимпијцима испред Скупштине града
Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић примили су вечерас српске олимпијце у Старом двору, које је предходно поздравило неколико хиљада грађана окупљених испод „победничког” балкона.

Градоначелник је тим поводом истакао да је привилегија бити на овом месту и стиснути руку нашим девојкама и момцима, који су предходне две седмице представљали Србију на Олимпијским играма у Лондону.

– Бити са девојкама и момцима са којима смо предходних четрнаест дана имали заједничкa очекивања, туговања и радовања представља привилегију, као и бити на челу овог града и посматрати његов развој. Убудуће биће још пуно такмичења и излажења на „победнички” балкон, стим да већ од сутра почнемо да се припремамо за наредне Олимпијске игре у бразилском Рију и за четири године славимо још веће успехе наших спортиста – истакао је Ђилас.

Он је подсетио да је велики успех пласирати се на Олимпијске игре, као и што је 115 спортиста Србије узело учешће на 30. смотри у Лондону, уз жељу да та бројка буде надмашена на наредним играма, као и број освојених медаља.

 Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац захвалио се свима који су помогли српске олимпијце, пре свих граду Београду на подршци коју је пружио нашем тиму у припремном периоду за Лондон.

Олимпијска шампионка у теквонду Милица Мандић, која је Србији подарила златну медаљу после пуних 12 година, истакла је на тераси Скупштине града да се за овакве тренутке живи, захваливши се свима који су вечерас дошли да поздраве српске олимпијце.

Ивана Максимовић, девојка која је Србији донела 100. олимпијску медаљу, додала је да је поносна јер је била део целокупног олимпијског тима који је у Лондону оставио срце за нашу земљу. Капитен бронзаних ватерполиста Вања Удовичић рекао је да је привилегија представљати ватерполо селекцију Србије, захваливши се свим спортистима који су представљали Србију на смотри у британској престоници.

Свечани дочек испред Старог двора, поред громогласног скандирања и добре атмосфере, употпунио је и спектакуларан ватромет у част наших спортиста.

 

Реконструкција стадиона СРЦ „Ташмајдан” враћа стари сјај култном београдском простору
Санација и адаптација Спортског рекрeтативног центра „Ташмајдан” одвија се према утврђеној динамици, кажу у Агенцији за инвестиције и становање града Београда.

У протеклом периоду су уклоњени сви бесправно подигнути објекти и очишћена цела површина трибина и платоа, пре свега, стара и оронула камена оплата. Порушене су старе трибинске степенице и подигнуте нове. Такође су завршена предвиђена зидања на свим нивоима, као што је спољно степениште ка Абардаревој улици и билетарницa из Абардареве и Улице Илије Гарашанина, чиме је омогућена боља проточност посетилаца.

Како су за Беоинфо рекли у Агенцији за инвестиције и становање, претходно су демонтиране термотехничке, електро и постојеће инсталације водовода и канализације, али је завршен и развод на свим нивоима, који укључује и плато и паркинг простор из Улице Илије Грашанина. Такође је завршен развод хидрантске мреже око терена, као и радови на полагању цеви магистралне канализационе мреже око стадиона.

У току су радови на термотехничким инсталацијама на једном делу објекта. Завршена је санација стубова расвете, док је дотрајала браварија и унутрашња столарија уклоњана.

Тренутно се ради на трафостаници, а постављање инсталација је у завршној фази. Наредни корак биће малтерисање подтрибинског простора на југозападној страни, као и санација комплетног подтрибинског простора.

Директор Спортског центра „Ташмајдан” раније је истакао за Беоинфо да радови у култном београдском састајалишту треба да му врате стари сјај, какав је имао 1954. године.

– Предвиђено је да се током зиме поново активира популарно клизалиште, иначе, прво и највеће у граду, док ће током летњих месеци бити намештена мултифункционална подлога за мали фудбал, баскет, одбојку и рукомет, као и стаза за атлетику. Такође ће бити постављени и сви остали садржаји који могу да користе грађанима и рекреативцима. Не треба заборавити да ће, после темељне реконструкције трибина, у том простору поново моћи да се организују врхунски концерти, где ће и до 10.000 људи моћи да ужива у доброј „свирци”, уз могућност коришћења већег паркинг простора испред центра – истакао је Павловић.

 

Редовно одржавање „Теразијског тунела”
Редовно одржавање „Теразијског тунела” обављаће се сваке ноћи од 22 до 6 сати од уторка до петка, те ће због тога бити измењен саобраћај у том делу града, најављено је из Секретаријата за саобраћај.

Током извођења ових радова кроз „Теразијски тунел”, увек ће се одвијати саобраћај у смеру од Дечанске улице ка Бранковом мосту, док се возила која долазе из смера Бранковог моста (Новог Београда) испред „Теразијског тунела” преусмеравају на алтернативне трасе кроз Призренску улицу.

Због радова током наредне три ноћи од 22 до 6 часова доћи ће до измена на линијама јавног градског превоза које пролазе кроз „Теразијски тунел”. Линије 65 и 77 у смеру од Новог Београда ка центру града саобраћају делимично измењеном трасом: Зелени венац – Призренска – Теразије – Коларчева – Македонска и даље редовном трасом. У смеру ка Новом Београду ове линије не мењају трасу. Линије 16 и 95 у смеру од Новог Београда ка центру града саобраћају делимично измењеном трасом: Зелени венац – Призренска – Теразије – Коларчева – Трг републике – Француска – терминус „Трг републике” – Булевар деспота Стефана и даље редовном трасом. У смеру ка Новом Београду ове линије не мењају трасу. Уместо стајалишта јавног градског превоза „Дом омладине” у смеру ка насељима Карабурма и Борча III, аутобуси са линија 16 и 95 стајаће на стајалишту у оквиру терминуса „Трг републике”.

Из Секретаријата за саобраћај апелују на возаче да обрате пажњу на постављену сигнализацију и прилагоде брзину кретања возила условима у зони радова.

 

Радови на водоводној мрежи у Барајеву и на Врачару
Потрошачи у Светосавској улици, на потезу између резервоара Гунцати и фабрике „ИКЛ”, у четвртак ће од 9 до 15 сати остати без воде због радова на водоводној мрежи у општини Барајево, најављено је из ЈКП „Београдски водовод и канлаизација”.

Због планираних радова на водоводној мрежи у општини Врачар, у четвртак од 8.30 до 14 сати без воде ће остати и потрошачи у Улици господара Вучића, између улица Војводе Пријезде и Максима Горког, затим у Улици Максима Горког, између Хаџи Милентијеве и Господара Вучића, и у Јужном булевару, између улица Максима Горког и Владимира Карића.

За најнужније потребе за питком водом обезбеђена је аутоцистерна.

Из тог предузећа апелују на потрошаче да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.

За додатне информације потрошачи се могу обратити Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на број телефона 3606-606, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на веб-адреси www.bvk.rs.

 

Планинари „Железничара” на врху Мон Блана
Чланови Планинарског друштва „Железничар” из Новог Београда су прошле недеље убележили два значајна подвига – освајање Мон Блана (4.810 метара), највишег врха западне Европе, и врха Шамсер Кангри (6.622 метра) у Индијским Хималајима.

У року од неколико дана, у две одвојене експедиције у којима су поред чланова овог друштва били и планинари из других друштава Србије и Црне Горе, застава „Железничара” вијорила се на два континента. На Мон Блан, под вођством Радмила Марића и Николе Радојевића, попело се 16 планинара, а на врх Индијских Хималаја осморицу планинара успешно је извео Зоран Филиповић. Организатори и вође успона експедиције били су планинари ПСД „Железничар”.

Планинари „Железничара” су већ освајали Мон Блан, али ова експедиција имала је посебну тежину због броја чланова, као и недавне трагедије у јулу, када је на овом успону смртно страдало девет планинара, а велики број је био повређен. Експедиција на Шамсер Кангри, који се налази у Индијским Хималајима на источној страни језера Морири у покрајини Ладак, трајала је око двадесет дана.

Планинарско друштво „Железничар”, једно од најбројнијих у Београду, већ годинама успешно организује зимску школу високогорства и обучава нове генерације планинара.

 

 

Радови на ауто-путу у зони „Плавог моста”
На делу ауто-пута кроз Београд између саобраћајних петљи „Душановац” и „Коњарник” од јуче увече у 19 сати за саобраћај ће бити затворена једна половина ауто-пута и то у смеру од Шида ка Нишу, најављено је из Секретаријата за саобраћај.

Планирано је да радови трају до 2. септембра и да се обављају по фазама.

У првој фази саобраћај ће се одвијати на половини ауто-пута на следећи начин: возила која се крећу у смеру од Ниша ка Шиду користе две саобраћајне траке ауто-пута, док ће возила која се крећу у смеру од Шида ка Нишу користити једну саобраћајну траку ауто-пута.

Возила која се крећу ауто-путем из смера Новог Београда и Шида неће моћи да се искључе са ауто-пута код „Плавог моста” (саобраћајна петља „Медаковић”) и саобраћајне петље „Коњарник”, те је неопходно да се искључе раније на саобраћајним петљама „Мостар”, „Аутокоманда” и „Душановац”.

 

Почиње журка за рокере и љубитеље пива
Највећа журка на Балкану, „Београдски бир фест”, данас у 18 сати по десети пут отвара капије свим посетициома, на београдском Ушћу. Наредних шест дана, публика ће моћи да ужива у изведбама 49 бендова и музичара са ex yu простора и у најбољим домаћим и страним пивским брендовима. Улазак је, као и увек, бесплатан.

По први пут, сви посетиоци са андроид телефонима моћи ће да преузму бесплатну андроид апликацију, која ће им пружити све информације о фестивалу, попут сатнице музичког програма, промоција на различитим штандовима, мапе фестивала, временске прогнозе. Апликација може да се преузме на андроид маркету, или скенирањем QР кода.

Овогодишњи „Бир фест” је за љубитеље електронског звука припремио феноменалан провод у засебном стејџу у облику лименке, „Lav Can Fun Zone”. Свих шест дана фестивала посетиоце ће забављати популарни београдски ди-џејеви: DJ Mouse J, PeDJa, Mr. Zorba DJ и DJ Lapac, а моћи ће да одиграју и партију стоног фудбала.

Организатори фестивала пива и овај пут подсећају на важност очувања животне средине. Свако ко замени своју лименку на штанду друштвене кампање „Бирам да рециклирам”, моћи ће да се игра и да освоји вредне награде. Ауторе најбољих фотографија са фестивала, такође очекују награде. Део прихода са сувенир штанда „Belgrade beer festa” намењен је Београдском беби клубу. На штанду „Хацијенда” моћи ће да се дегустирају чувени брендови мексичких пива. За оне којима је потребна додатна доза адреналина, спреман је и луна парк.

„Бир фест” ће, као и претходних година, промовисати неафирмисане, талентоване бендове. Победници јавног конкурса фестивала, о којима се одлучивало „лајковањем” на Фејсбуку, имаће прилику да се представе публици фестивала.

Одлична атмосфера загарантована је уз најбољи рокенрол, али и уз врхунски блуз, world music, метал, панк, електро звук. Највећи рокери из Србије и региона провешће публику кроз историју еx yu рока, а светска ди-џеј звезда Pete Tong премијерно ће донети у Београд звуке из клубова Ибице. Ту су и врхунски tribute бендови који ће свирати хитове великих светских звезда као што су Prodigy, Guns‘n’Roses, Queen i Moloko & Roisin Murphy.

На овој деоници током прве фазе радова нема измена у трасама линија јавног градског и међумесног превоза.

 

Због одржавања манифестације „Бир фест” на простору код ПЦ „Ушће” од данас до 19. августа сваке вечери од 18 сати до 4 часа ујутру наредног дана за саобраћај ће бити затворен Булевар Николе Тесле на делу од Булевара Михајла Пупина до Улице трешњиног цвета.

Сва возила упућују се на алтернативне трасе Булеваром Михајла Пупина и Улицом трешњиног цвета.

За време одржавања те манифестације возила јавног градског превоза од 18 часова до 4 часа кретаће се измењеним трасама. Возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 ће се у оба смера кретати трасом: Бранков мост – Булевар Михајла Пупина – Улица трешњиног цвета. Возила са линије 60 у смеру ка окретници „Нови Београд – Топлана” саобраћаће следећом трасом: Бранков мост – Милентија Поповића – интерна саобраћајница – Владимира Поповића – Земунски пут – Бродарска и даље уобичајено. У повратку возила са ове линије ће користити исту трасу.

 

Планирана искључења струје
Информације о планираним искључењима струје можете прочитати на сајту www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm

Електродистрибуције Београд.

Тел. број Информативног центра ЕДБ-а је 340-5555.

 

Бео-ком сервис – комунални водич

Бео-ком сервис

Грађани Београда имају право на квалитетне комуналне услуге!

Ми смо надлежни!

Град Београд – Градска управа
Служба за комуникације и координацију односа са грађанима
Бео-ком сервис

 

Ово је Интернет издање „Комуналног водича Града Београда“. На наредних 40 страна имате све о комуналном систему Београда, а овде је преглед најважнијих контакт телефона за 20 врста комуналних услуга:

  • ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА
    – ЈКП „Београдски водовод и канализација“, 3606-606
  • ГРЕЈАЊЕ И ТОПЛА ВОДА
    – ЈКП „Београдске електране“, 2093-011, 2093-100
  • ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА
    – ЕПС –  ЈП „Електродистрибуција Београд“, 340-5555
    – ЕПС – ЈП „Електродистрибуција Београд“, 340-5555
    – ЈКП „Јавно осветљење“, 3020-100, 3020-195
  • ТЕЛЕКОМ УСЛУГЕ
    – Телеком Србија, 977, 9813
  • ГАСОВОД
    – ЈП „Србијагас“, 2604-130, 7129-237
  • ЈАВНИ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ
    – Дирекција за јавни превоз, 3309-153
    – ГСП „Београд“, 3664-040
    – СП „Ласта“, 0800-334-334
    – ЈП „Железнице Србије“ – Беовоз, 3370-031, -035
  • ПАРКИРАЊЕ
    – ЈКП „Паркинг сервис“, 3035-400
    – Управа Саобраћајне полиције, 3470-200
  • ОДРЖАВАЊЕ УЛИЦА И ПУТЕВА
    – Дирекција за путеве, 3222-993
    – ЈКП „Београд пут“, 3818-101
    – ЈП „Путеви Србије“, 3040-700
  • ЗАУЗЕЋЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА
    – Секретаријат за саобраћај, 330-9599
    – Дирекција за путеве, 3222-993
  • РЕГУЛИСАЊЕ И БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА
    – Секретаријат за саобраћај, 330-9599
  • ЧИСТОЋА
    – ЈКП „Градска чистоћа“, 3294-901
  • ЗЕЛЕНИЛО
    – ЈКП „Зеленило Београд“, 2630-506
  • ЖИВОТНА СРЕДИНА
    – Секретаријат за заштиту животне средине, 3226-106
    – Градски завод за јавно здравље, 3237-351
    – Служба комуналне зоохигијене, 329-3099
  • СТАМБЕНЕ УСЛУГЕ
    – ЈП „Градско стамбено“, 3950-300, 3950-301
  • ДИМНИЧАРСКЕ УСЛУГЕ
    – „Димничар“ АД, 2646-355
  • ИМОВИНСКО-ПРАВНИ ПОСЛОВИ
    – Секретаријат за имовинско-правне послове и грађевинску инспекцију, 3228-740
    – Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, 244-9494
  • УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКИ ПОСЛОВИ
    – Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, 3229-000
    – Урбанистички завод Београда, 3331-500
  • ПИЈАЧНЕ УСЛУГЕ
    – ЈКП „Градске пијаце“, 3806-450
  • ПОГРЕБНЕ УСЛУГЕ
    – ЈКП „Погребне услуге“, 2071-333
  • НАПЛАТА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА
    – ЈКП „Инфостан“, 3954-403
  • ИНСПЕКЦИЈE
    – Дежурна градска инспекција, 3227-000, 330-9760
    – градска Грађевинска инспекција, 3220-441

Уколико са горе поменутим службама и предузећима не успете да решите своје комуналне проблеме, позовите нас:

Београдски комунални сервис
Тиршова 1, централа 3605-600
Бесплатни позиви 0800-110-011 (радним даном, 07.00-22.00)
факс 3605-811
e-mail: [email protected]

 

 

 (Бео.инфо)