Прочитај ми чланак

Срамота: Оливера Ковачевић изједначила Јасеновац и убиство наркомана од стране свештеника!

0

Водитељка Јутарњег програма РТС поново је шокирала јавност, овог пута изјавом да су логор Јасеновац и случај попа Бранислава Перановића који је убио Небојше Зарупца идентична ствар.

Оливера Ковачевић је била у друштву медијског аналитичара Србољуба Богдановића прелиставала дневне новине и задржала се на тексту о католичком свештенику Стјепану Разуму, који негира усташке злочине у овом логору, односно да је то српски мит ( убијено stotine хиљада Срба, прим. аут.).

Оливера: Само сам упозорила
– Мојим питањем да ли се чини да и код нас ситуација није другачија, хтела сам да упозорим на то да и у нашој цркви има таквих појединаца који су у најмању руку неадекватни, који такође немају разум! Свако ко је другачије схватио моју изјаву у старту је био недобронамеран – каже Оливера Ковачевић.

 

– Човек овог презимена тврди да логор у којем су током Другог светског рата убијени Срби, Јевреји и Роми, да је то измишљена прича и велики српски мит. Рекао је да је време да сруше тај мит о Јасеновцу – прочитала је део вести, а затим, на констатацију свог госта да је интересантно да то чине представници Католичке цркве, осула је паљбу по СПЦ.

– Па шта мислите, да је код нас другачије? – љутито га је упитала. – Мислите да нису давали благослов (мислећи на представнике Цркве) за различите ствари , за различита по… – замуцкивала је Ковачевићева, а онда дошла до поенте којој је тежила: – Па да, овај Разум говори да није било Јасеновца, а Перановић убио лопатом човека!

Гост је казао да то није упоредиво, да не види сличност између „прилично толерантне установе“ и њених свештеника са онима у Хрватској. Али узалуд, Оља није хтела да стане са увредама.

– Али, мислите ли да има повода и с наше стране? Кад откопавате једне гробове, откопавате и на другој страни друге… Колико година се код нас прича о различитим рехабилитацијама?

Дошли су и до Недића, вероватно ће доћи и Љотић на дневни ред… Зар онда није природно да се и друге стране баве рехабилитацијом или сличним причама? – пита она на шта је добила одговор да се рехабилитације морају разликовати од нацистичких злочина.

У СПЦ до закључења броја нису хтели да коментаришу испад водитељке. Подсећамо да је ова водитељка недавно довела у питање олимпијске медаље Србије.

 

 Тијанић: Мора да сам опасан по околину
Александру Тијанићу додељено је обезбеђење после процене да би могао да буде угрожен јер је Станко Суботић Цане још 2009, преко хрватског Јутарњег листа, оптужио Тијанића да је као део тима бившег премијера Војислава Коштунице исфабриковао „дуванску аферу“. Сам Тијанић је тада изјавио да први пут у животу има полицијско обезбеђење.  – Или је министар полиције Ивица Дачић проценио да сам превише опасан по околину, па су чувари око мене задужени за то да некоме не нанесем зло, или ме је по полицијским изворима неко прилично опасан ставио на високо место на листи за одстрел – рекао је Тијанић.

А да је скандалозно понашање у РТС сасвим природна ствар потврђује и директор  тог јавног сервиса. Наиме, Тијанића чува пет горила; и то све на државном трошку!

Директор РТС је тако дуплирао своје обезбеђење – уместо у пратњи два полицајца, сада долази на посао са чак пет телохранитеља као председник.

Александар Тијанић свако јутро долази у РТС у пратњи чак пет телохранитеља! Папарацо Курира је јуче око девет ујутру сликао првог човека РТС како долази на посао у луксузном аутомобилу с тројицом корпулентних момака, док су у аутомобилу иза Тијанићевог ишла још двојица. Тијанић је изгледа дуплирао своје обезбеђење, које сад броји пет чланова, пошто су га доскора чувала само два телохранитеља. Наиме, почетком 2010. Тијанићу је додељена пратња два полицајца због сукоба са Станком Суботићем Цанетом, а министар полиције је тада изјавио да је одлука донета након безбедносне процене. Одакле се појавило још људи из Тијанићеве пратње, нисмо успели да сазнамо пошто нам је први човек Јавног сервиса Србије спустио слушалицу а да није ни саслушао наше питање!

Посланик СНС и члан Одбора за безбедност Момир Стојановић каже да би нова власт морала да преиспита коме се све додељује обезбеђење.

– Не видим да би због вербалног сукоба са Суботићем њему требало дати обезбеђење, које има већ годинама. Као директору РТС то му свакако не припада, а и не приличи – каже некадашњи шеф ВБА. Он сматра да обезбеђење треба да имају људи који су због посла који обављају у опасности, али не и директор РТС.

– То све кошта грађане земље. Ту, на пример, држава може уштеди, па предлажем да се преиспита кога све полиција обезбеђује и због чега – наглашава Стојановић.

Његов колега из Одбора за безбедност Бојан Костреш (ЛСВ) каже да не зна каква је процена направљена за Тијанића.

– Свако ко је угрожен треба да има обезбеђење – кратко ће Костреш.

 Безбедносни аналитичар Милован Дрецун каже да функција директора Јавног сервиса не захтева обезбеђење, али да постоји могућност да је због Тијанићевих ранијих активности њему додељена пратња.

– Функција директора РТС не захтева никакво обезбеђење – каже Дрецун.

Да ли се директор РТС штити од Суботића или гледалаца, гневних због репризирања програма или високе ТВ претплате, нисмо могли да чујемо ни од прес службе РТС, јер одговор нисмо добили.

 

 (Курир)