Прочитај ми чланак

СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ: Коме требају бахати комуналци?

0

komunalna-policija

Синдикат полиције и полицијски старешина Србије јуче је протестовао због најаве запошљавања још 800 комуналних полицајаца у Београду.

Шерифско понашање

– Комуналне полицајце треба довести у ред па да се баве заиста комуналним редом и да ослободе улице града хиљада препродаваца контејнерске робе и да престану да изигравају шерифе и поред значки које носе – предлаже синдикат.

– У једној држави може бити само једна полиција, а не и некаква комунална. Није овде реч о повређености професионалних полицајаца, припадника МУП-а, већ се бројни киксеви комуналаца, који су такође униформисани са значком сличној полицијској, пресликавају и на полицајце опште надлежности.

Јер, ови назови полицајци, сваком изменом закона који се доноси на њихово деловање, добијају нове, шире надлежности, као што је право да хапсе и приводе шверцере из градског превоза – саопштава синдикат.

У саопштењу се додаје да регуларна полиција годинама кубури са бројем својих припадника, са опремањем, новим униформама, службеним возилима, док комунална те проблеме нема.

– Шта тек рећи за апсурд да су плате комуналних полицајаца веће од плата припадника МУП-а, иако се они не упуштају у ризичне интервенције, не хапсе наоружане криминалце већ приводе девојке са лисицама на рукама које се шверцују по превозу. Истовремено, надлежности комуналне полиције нису далеко од оних које има полиција опште надлежности, тако да је крајње време да се ствари поставе на своје место – негодује синдикат.

(vesti-online.com)