Прочитај ми чланак

Плене имовину РТС-а: Цеца и Бјела черупају Тијанића!

0

Светлана Бојковић и Драган Бјелогрлић пре неколико месеци добили су спор против РТС, који су покренули због накнаде на конто репризирања серије „Бољи живот“, коју је неколико пута емитовала ова телевизија. Досуђено је да се глумцима исплати 861.000 динара, али пошто Јавни сервис није то учинио, поменута сума је с каматама скочила на милион динара.

 Бјела и Цеца су поднели предлог за извршење пресуде, а суд је наложио принудну наплату, односно пленидбу имовине телевизије.

 – Последњих дана управо та пресуда једна је од главних тема на РТС, а пошто је опрема стара, вредне ствари се могу пронаћи само у кабинету Александра Тијанића – каже саговорник Курира из ове медијске куће.

 Позвали смо генералног директора Јавног сервиса, који је залупио слушалицу и пре него што смо стигли да поставимо питање. С друге стране, глумачка дива Светлана Бојковић потврдила нам је информације о судском процесу и принудној наплати, али ни она још увек нема информације шта ће бити заплењено на РТС.

 – Заиста нисам упућена у такве детаље – рекла је кратко легендарна Емилија.

 Коментар смо покушали да добијемо и од Драгана Бјелогрлића, али он није одговарао на наше позиве.

Тијанић испрозивао ХРТ
Александар Тијанић је у Ровињу у Хрватској на округлом столу уприличеном током манифестације „Викенд“, која се бави медијима, нагласио да је РТС „грађанскија телевизија од ХРТ, зато што на хрватској телевизији стално потенцирају где је Србима место у Хрватској“.

 Говор генералног директора Јавног сервиса Србије био је за организаторе веома непријатан, а неколико особа је демонстративно напустило салу, преноси Телеграф.

 – Буџет РТС је 70 милиона евра, а ХРТ 200 милиона. Ипак, нама не може да се деси да извештач РТС приликом доласка Срба на гласање у Хрватску изјави како су „Срби измилели из својих аутобуса и отишли у села из којих су дошли“ – рекао је, између осталог, Тијанић.

 

(Курир)