Прочитај ми чланак

Најзад: Бора Чорба постао четнички војвода!

0

Врховне војводе Уједињеног равногорског покрета у селу Ба покрај Ваљева доделиле фронтмену групе Рибља чорба почасну титулу
Бора Чорба, Бора Ђорђевић, војвода, четнички војвода,

Само још браду да пусти.
Врховне војводе Уједињеног равногорски покрета јуче су Бори Ђорђевићу, фронтмену рок бенда Рибља чорба, доделиле титулу почасног војводе!

У порти Цркве Светог пророка Илије у селу Ба код Ваљева, познатом по одржавању четничког конгреса 1944. године, време као да је стало. Саборци ђенерала Драже и даље пуштају браде, врховни команданти четничких дивизија им праве друштво, млади четници скандирају: „Чича, Чича… Живела Србија!“

Како кажу, Бору Чорбу су изабрали зато што је прави Србин и националиста и као поклоник четничке идеологије заслужује да понесе звање војводе.

– Ово је велика ствар. Овде сам с патриотама које искрено воле своју земљу. Крајње је време да се избрише слика о четницима као негативцима, страшним створењима која носе крваву капу. Срећан сам што су војводе Равногорског покрета уједињене и што смо напокон показали да Срби могу да се сложе! – рекао је Бора за Курир, док су се позадини чуле родољубиве песме Краљеве војске у отаџбини.

Гозба је била богата, пила се ракија, ал’ је свечаност прошла без гибанице! Није то четнички обичај.

 

(Курир)