Прочитај ми чланак

Карађорђевићи се измирили над Павловим одром

0

На сахрани Карађорђевића десило се помирење принцезе Јелисавете и престолонаследника Александра Карађорђевића.

Посмртни остаци кнеза Павла, кнегиње Олге и кнежевића Николе Карађорђевића данас су, уз највише државне почасти и присуство чланова породице Карађорђевић и представника државног врха Србије, предвођених председником Томиславом Николићем, спуштени у крипту у цркви Светог Ђорђа на Опленцу.

Пре полагања посмртних остатака у крипту породице Карађорђевић, служени су литургија и помен.

Уз узвике народа попут:“ Живела Србија, живео краљ и Бог чува Србију“, принцезин брат од стрица Александар Карађорђевић, ју је на степеницама породичног маузолеја загрлио и пољубио, и тако ставио тачку на све породичне несугласице.

И председник присуствовао – Томислав Николић | Фото: Небојша Раус
Ћерка кнеза Павла, принцеза Јелисавета Карађорђевић, сматра да је овим чином исправљена велика неправда и залечена велика рана. Она је захвалила Николићу што је њен отац поново у Србији.

Престолонаследник Александар ИИ Карађорђевић, са сузама у очима, нагласио је да уједињена породица одаје пошту кнезу Павлу, његовој супрузи и сину.
“Сигуран сам да би кнез Павле волео да види породицу уједињену и искрено се надам да ће му се ускоро придружитии мој отац краљ Петар који још почива у туђини” , истакао је Александар Карађорђевић.

 

( АЛО )