• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Зукорлић: Николић и Дачић да отклоне неправду према Исламској заједници
Прочитај ми чланак

Зукорлић: Николић и Дачић да отклоне неправду према Исламској заједници

0

БЕОГРАД – Главни муфтија Исламске заједнице (ИЗ) у Србији Муамер Зукорлић позвао је у среду председника Србије Томислава Николића и премијера Ивицу Дачића да, како каже, ставе тачку на кршење Устава и закона, отклоне неправду и ИЗ третирају као друге верске заједнице у Србији.

„Позивам председника државе Николића и премијера Дачића да ставе тачку на кршење Устава и закона, да отклоне неправду и исламску заједницу третирају као друге, да децу муслимана третирају као осталу децу и да им омогуће да пред вероучитељима који су валидни, кредибилни и стручни похађају веронауку“, рекао је Зукорлић за Б92.

Зукорлић је оценио да је председник Николић „имао много користи“ од његове предизборне реторике у којој је на удару био председник Демократске странке Борис Тадић.

Упитан да ли у будућности постоји могућност измирења две исламске заједнице, Зукорлић је оценио да решавање тог нејединства није проблем измирења две стране него промена односа власти према ИЗ у погледу једнакости према свим верским заједницима у земљи.

„У случају ИЗ и полиција и правосуђе и тадашње Министарство вера се укључују да поделе заједницу дајући групацији која се отцепила 2007. године регистрацију и подршку и објављују је као подобне сараднике власти и режима“, рекао је Зукорлић.

Према његовим речима, нова исламска заједница је настала као „политичко-удбашко-обавештајни пројекат“.

 

(Бета)