• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Добро јутро, Београде 18.08.’12: Радови на ауто-путу, искључење воде …
Прочитај ми чланак

Добро јутро, Београде 18.08.’12: Радови на ауто-путу, искључење воде …

0

Концерти и представе у тематском парку „Теразије из тридесетих”
У тематском парку „Теразије из тридесетих” на Новом Београду и овог викенда биће представљен занимљив програм у склопу манифестације „Београдизација Београда”.

У суботу, 18. aвгуста, у 18 сати ће се одржати блуз концерт групе „Зона Б”, а у 19.30 сати представа „Госпођа министарка” у извођењу Љиљане Стјепановић. У недељу, 19. aвгуста, у 18 сати je концерт групе „Don Giovanni Blues Band”, а у 19.30 представа „Кафана код Заједно”, у којој играју Љиљана Лашић, Десимир Станојевић и Ива Штрљић.

„Теразије из тридесетих” представљају јединствен туристичко-културни парк, који се простире на 4.500 квадратних метара пословног простора и простора намењеног уметницима који ће стварати у аутентичном амбијенту из прошлог века. Парк је део културне акције „Београдизација Београда”, пројекта Скупштине града Београда, чији је циљ оживљавање културне сцене града и очување традиционалних вредности, у извршној продукцији „Дадова”.

 

Измене режима саобраћаја за време „Бир феста”
Због одржавања манифестације „Бир фест” на простору код ПЦ „Ушће”, до 19. августа сваке вечери од 18 сати до 4 часа ујутру наредног дана за саобраћај ће бити затворен Булевар Николе Тесле на делу од Булевара Михајла Пупина до Улице трешњиног цвета.

Сва возила упућују се на алтернативне трасе Булеваром  Михајла Пупина и Улицом трешњиног цвета.

За време одржавања те манифестације, возила јавног градског превоза од 18 часова до 4 часа кретаће се измењеним трасама. Возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 ће се у оба смера кретати трасом: Бранков мост – Булевар Михајла Пупина – Улица трешњиног цвета. Возила са линије 60 у смеру ка окретници „Нови Београд – Топлана”  саобраћаће следећом трасом: Бранков мост – Милентија Поповића – интерна саобраћајница – Владимира Поповића – Земунски пут –  Бродарска и даље уобичајено. У  повратку возила са ове линије ће користити исту трасу.

 

Радови на водоводној мрежи
Умањен притисак воде и повремене прекиде у снабдевању у понедељак, 20. августа, осетиће потрошачи на врху Авале и у насељима Бели Поток, Пиносава, Зуце, Степашиновац и Рипањ, најављено је из ЈКП „Београдски водовод и канализација”. До повремених прекида ће доћи због радова „Електродострибуције Београд” и прекида у снабдевању електричном енергијом објеката београдског водоводног система.

Из тог предузећа апелују на потрошаче да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.
Додатне информације могу се добити у Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3606-606, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на адреси www.bvk.rs .

 

Радови на ауто-путу у зони „Плавог моста”
На делу ауто-пута кроз Београд између саобраћајних петљи „Душановац” и „Коњарник” за саобраћај је затворена једна половина ауто-пута и то у смеру од Шида ка Нишу, најављено је из Секретаријата за саобраћај.

Планирано је да радови трају до 2. септембра и да се обављају по фазама.

У првој фази саобраћај ће се одвијати на половини ауто-пута на следећи начин: возила која се крећу у смеру од Ниша ка Шиду користе две саобраћајне траке ауто-пута, док ће возила која се крећу у смеру од Шида ка Нишу користити једну саобраћајну траку ауто-пута.
Возила која се крећу ауто-путем из смера Новог Београда и Шида неће моћи да се искључе са ауто-пута код „Плавог моста” (саобраћајна петља „Медаковић”) и саобраћајне петље „Коњарник”, те је неопходно да се искључе раније на саобраћајним петљама „Мостар”, „Аутокоманда” и „Душановац”.

На овој деоници током прве фазе радова нема измена у трасама линија јавног градског и међумесног превоза.

 

Асфалтирање коловоза на Кланичком кеју
Екипе ЈКП „Београд-пут” радиће на поправци и асфалтирању коловоза у Улици кланички кеј, од Булевара деспота Стефана до Улице Ђуре Ђаковића, тако да ће до 19. августа бити измењен режим саобраћаја у овој улици. Предвиђено је наизменично затварање једне коловозне траке, док ће се друга користити за саобраћај у оба смера.

 

Рукотворине и стари занати у Скадарлији
Током летњих месеци у Скадарској улици се под покровитељством града Београда одржава програм „Нове боје Скадарлије”.
Туристичка организација Београда у сарадњи са „Београдизацијом Београда”, oпштином Стари град и ЈКП „Градске пијаце” позива Београђане да виде како су уметници графита „Београдизације Београда” симболима Скадарлије осликали занатске тезге, које су постављене у доњем делу ове градске четврти. Заједно са радницима ЈКП „Градска чистоћа”, волонтери „Београдизације Београда” уређивали су и поједине делове скадарлијских фасада.

У доњем делу Скадарлије, на Скадарлијском базару, од 19 дo 22 сата представиће се продавци са пробраним рукотворинама (београдске луткице, минђуше, магнети, жирадо шешири, лепезе…), производима старих заната, антиквитетима, продавци меда и других пчелињих производа, као и продавци ручно рађених сапуна и домаће ракије.

Сваког викенда током летњих месеци атмосферу у Скадарској улици дочараће млади парови обучени у грађанске костиме с почетка 20. века.

Програм за наредни викенд биће веома разноврстан. Од 19.30 до 20.30 на бини испред Куће Ђуре Јакшића програм ће водити глумац Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића. Лазар Јованов у костиму из 19. века у улози добошара читаће лирску верзију кодекса о понашању у Скадарлији,  а Милан Тубић као Ђура Јакшић поздравиће окупљене. Марчела Франческа, у улози Ђурине Миле, говориће стихове које је написао Ђура Јакшић, док ће Љиљана Јакшић, у улози Скадарлијске даме, певати староградске песме.
 

Викенд на Ади кроз забаву и учење за најмлађе
Најмлађи посетиоци Аде Циганлије и ове суботе, 18. августа, могу да уживају у класичним бајкама захваљујући издавачкој кући „Књига Комерц“ и ЈП „Ада Циганлија“, најављено је из тог јавног предузећа. Трећа по реду интерактивна причаоница бајки, намењена деци узраста од 4 до 10 година, одржава се поред Парка науке, са почетком у 17 часова.

После Успаване лепотице, Три прасета, Петра Пана и других јунака, на ред је дошло дружење с Аладином, Алибабом и 40 разбојника и Себичним џином. Основу за приповедање бајки представља двојезична едиција на српском и енглеском језику „Прочитај ми бајку“, а од ове суботе „Кућа страних језика“ са општине Чукарица ће организовати часове енглеског.

Поред тога што представља забаву за децу, овај бесплатни пројекат издавачке куће „Књига Комерц“ и ЈП „Ада Циганлија“ има за циљ да кроз причу која је прилагођена дечјем узрасту и разумевању света, подстиче малишане да учествују, развијају имагинацију, социјалне вештине, али и да изађу на крај са неким страховима, тугама и дилемама.

За више информација о одржавању овог бесплатног пројекта погледајте на сајту ЈП “Ада Циганлија“ или фејсбук страници http://www.facebook.com/knjiga.komerc. У случају кише причаоница се одлаже за следећу суботу у истом термину.

 

Пријем за рагбисте као наставак међународне сарадње
Пријем за учеснике Европског купа за јуниоре у рагбију организован је данас у згради општине Стари град. Чланове тимова из Велике Британије, Либана и домаћина Србије поздравио је председник општине Дејан Ковачевић, а члан Општинског већа Петар Бојовић истакао је да је општина подржала овај куп.

– Рагби федерација Србије већ 13 година остварује добру  сарадњу на међународном нивоу и учествује на много купова, као и великим такмичењима – подсетио је Ковачевић.

 

Ванредно чишћење канала Визељ
Ванредно чишћење канала Визељ, у којем тренирају кајакаши из Борче, почеће у уторак, најавио је данас градски секретар за комуналне и стамбене послове Предраг Петровић. Чишћење канала у делу где тренирају кајакаши биће обављено на иницијативу градоначелника Београда Драгана Ђиласа, мимо редовних обавеза и о трошку града, а почетку радова присуствоваће репрезентативке Србије, кајакашице Николина и Оливера Молдован.

– Београд и овога пута реагује у корист спорта и Београђана, иако ванредно чишћење канала Визељ није обухваћено постојећим републичким планом. Сестре Молдован су својим изузетним залагањем скренуле пажњу да се овај, иначе непловни канал, више не може третирати само као канал чија је основа сврха одводњавање, већ је он у једном делу и својеврстан спортски терен – истакао је Петровић и изразио очекивање да ће ову чињеницу при даљем планирању и финансирању уважити и Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства односно републичка Дирекција за воде.

Град је наложио Јавном водопривредном предузећу „Београдводе” да од уторка ангажује специјалну амфибију за чишћење кајакашког потеза канала Визељ од цвати, која је у овој фази интензивног цветања прекрила воду и подводно кошење на дубини од два и по метра.

– Док се ово питање системски не реши, о кајакашкој стази канала Визељ бринуће град Београд – најавио је Предраг Петровић.

 

Постављање скеле у Радничкој улици у зони подвожњака
У зони подвожњака у Радничкој улици од недеље у 22 сата до понедељка у 4 сата ће због постављања скеле бити измењен режим саобраћаја.

За саобраћај се затвара део Радничке улице, у смеру од Бановог брда (Обреновца) ка центру града (Београдском сајму) и то у делу од Паштровићеве улице до подвожњака у Радничкој улици. Возила која долазе из смера Обреновца крећу се Радничком улицом до раскрснице са Паштровићевом, преусмеравају се у Паштровићеву улицу до саобраћајне петље „Хиподром”, где ће моћи лево да скрену према Мосту на Ади и  Београдском сајму или десно према Милошевом конаку, према Улици Теодора Драјзера, Раковичком путу и Булевару војводе Путника.

Паштровићева улица у наведеном периоду једносмерна је у смеру од Радничке ка саобраћајној петљи „Хиподром”. Возила која се крећу из Кировљеве улице ка Београдском сајму и центру града преусмеравају се из Високе у Паштровићеву према саобраћајној петљи „Хиподром”. Возила која се крећу из Пожешке ка Београдском сајму и центру града преусмеравају се право ка Паштровићевој улици до саобраћајне петље „Хиподром”, где ће моћи лево да скрену према Мосту на Ади и  Београдском сајму или десно према Милошевом конаку, према улици Теодора Драјзера, Раковичком путу и Булевару војводе Путника. Возила која се крећу Булеваром војводе Мишића из смера центра града ка Бановом брду и Обреновцу крећу се редовном трасом.

Јавни градски превоз у поменутом периоду кретаће се на следећи начин: возила са линија 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, минибус линија Е2, Е5 и ноћних линија 37, 51 и 56, у смеру ка центру града, од раскрснице Пожешке и Кировљеве улице кретаће се Пожешком преко петље „Хиподром” и Булеваром војводе Мишића до редовне трасе. На измењеном делу трасе користе се постојећа стајалишта.

Возила са линија 56, 89, 91, 92, 511, 551 и 552 од раскрснице Паштровићеве и Радничке улице преусмеравају се у Паштровићеву до петље „Хиподром”, скрећу у Булевар војводе Мишића до редовне трасе у Радничкој улици. У смеру ка Бановом брду поменуте линије ће саобраћати редовним трасама.

У смеру ка центру града биће привремено укинута стајалишта „Биоскоп Шумадија”, „Фабрика шећера” и „Југопетрол”.

Возила са линије 87 од раскрснице Зрмањске и Кировљеве крећу се улицама Зрмањском, Пожешком, Ђорђа Огњановића и Лазаревачким друмом до Чукаричке падине.

 

Ноћно затварање проласка испод Панчевачког моста
У Булевару деспота Стефана током предстојећег викенда, од 22 до 4 сата ноћу између суботе недеље и недеље и понедељка, биће обустављен саобраћај у зони непосредно испод Панчевачког моста  због измештања подземних инсталација у том булевару, најављено је из Секретаријата за саобраћај. У том периоду биће онемогућен силазак са Панчевачког моста у Булевар деспота Стефана.

Возила која долазе Панчевачким мостом из смера Зрењанина и Панчева у овом периоду усмеравају се ка улици Драгослава Срејовића, одакле ће моћи у десном скретању да наставе ка центру града или у левом скретању ка кружном току „Богословија”.  Укључење на Панчевачки мост ка Зрењанину, Панчеву и насељима на левој обали Дунава биће могуће Булеваром деспота Стефана из смера Вишњичке улице и Улице Мије Ковачевића.

Због ових радова доћи ће до измена у јавном превозу. Возила са линија 16, 23, и 35 уместо Булеваром деспота Стефана (испод Панчевачког моста), на делу од Драгослава Срејовића до Вишњичке улице, у оба смера ће саобраћати улицама Драгослава Срејовића и Мије Ковачевића. Возила са линија 43, 95 и 96 ће у смеру ка Панчевачком мосту и насељима на левој обали Дунава саобраћати улицама Драгослава Срејовића и Мије Ковачевића. У супротном смеру због затвореног силаска са Панчевачког моста у Булевар деспота Стефана наведене линије саобраћаће Улицом Драгослава Срејовића до Булевара деспота Стефана и даље редовним трасом. Возила са линија 33 и 48 ће у смеру ка Панчевачком мосту уместо Улицом Здравка Челара саобраћати Цвијићевом и Венизелосовом до окретнице испод Панчевачког моста. У супротном смеру ове линије неће мењати трасу.

Возила са линија 101, 104, 105, 106, 107 (викендом) и 108 ће у смеру ка периферним терминусима, након изласка из окретнице „Омладински стадион”, саобраћати следећим улицама: Драгослава Срејовића, Мије Ковачевића и Булеваром деспота Стефана до Панчевачког моста и даље редовним трасама.

Из Секретаријата за саобраћај апелују на возаче да обрате пажњу на постављену сигнализацију и прилагоде брзину кретања возила условима у зони радова

 

Базени на Олимпу прилагођени особама са инвалидитетом
Велики број особа са инвалидитетом сваког понедељка и четвртка током летње сезоне на базену СЦ „Олимп” пливају и уживају уз помоћ и савете стручног тренера за бесплатну школу пливања.

Представник Савеза за спорт и рекреацију ОСИ Београд Александар Вујичић казао је да би било добро наставити реализацију овог програма од првог септембра на базену „Милан Гале Мушкатировић”.

Општина Звездара је пре седам година основала канцеларију за помоћ особама са инвалидитетом, а пре две године основано је Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездаре. Приликом реконструкције СЦ „Олимп”  базени су у потпуности прилагођени особама са инвалидитетом.

Председница Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре Јагода Планојевић навела је да су спорт и рекреација јако битни за здравље и психосоцијалну стабилност особа са инвалидитетом.

– Због тога смо на Звездари и основали спортско друштво, које је у сарадњи са ССРОСИ Београда организовало низ спортских активности, сусрета, такмичења за особе са инвалидитетом из целог Београда. Настављамо са том праксом, а у октобру ћемо имати нове спортске сусрете – истакла је она.

 

Део Земуна у уторак без воде
Због планираних радова на магистралном цевоводу на углу Угриновачке и Барањске улице у општини Земун, у уторак, 21. августа, од 8 до 24 сата без воде ће остати потрошачи у насељима Земун поље, Батајница, Нова галеника и Бусије.

У исто време умањен притисак осетиће потрошачи у Угриновцима и Добановцима.

За најнужније потребе обезбеђене су цистерне с питком водом.

Све додатне информације потрошачи могу да добију у Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на број телефона 3606-606, или на веб-адреси www.bvk.rs.

 

Планирана искључења струје
Информације о планираним искључењима струје можете прочитати на сајту www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm

Електродистрибуције Београд.

Тел. број Информативног центра ЕДБ-а је 340-5555.

 

Бео-ком сервис – комунални водич

Бео-ком сервис

Грађани Београда имају право на квалитетне комуналне услуге!

Ми смо надлежни!

Град Београд – Градска управа
Служба за комуникације и координацију односа са грађанима
Бео-ком сервис

 

Ово је Интернет издање „Комуналног водича Града Београда“. На наредних 40 страна имате све о комуналном систему Београда, а овде је преглед најважнијих контакт телефона за 20 врста комуналних услуга:

  • ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА
    – ЈКП „Београдски водовод и канализација“, 3606-606
  • ГРЕЈАЊЕ И ТОПЛА ВОДА
    – ЈКП „Београдске електране“, 2093-011, 2093-100
  • ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА
    – ЕПС –  ЈП „Електродистрибуција Београд“, 340-5555
    – ЕПС – ЈП „Електродистрибуција Београд“, 340-5555
    – ЈКП „Јавно осветљење“, 3020-100, 3020-195
  • ТЕЛЕКОМ УСЛУГЕ
    – Телеком Србија, 977, 9813
  • ГАСОВОД
    – ЈП „Србијагас“, 2604-130, 7129-237
  • ЈАВНИ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ
    – Дирекција за јавни превоз, 3309-153
    – ГСП „Београд“, 3664-040
    – СП „Ласта“, 0800-334-334
    – ЈП „Железнице Србије“ – Беовоз, 3370-031, -035
  • ПАРКИРАЊЕ
    – ЈКП „Паркинг сервис“, 3035-400
    – Управа Саобраћајне полиције, 3470-200
  • ОДРЖАВАЊЕ УЛИЦА И ПУТЕВА
    – Дирекција за путеве, 3222-993
    – ЈКП „Београд пут“, 3818-101
    – ЈП „Путеви Србије“, 3040-700
  • ЗАУЗЕЋЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА
    – Секретаријат за саобраћај, 330-9599
    – Дирекција за путеве, 3222-993
  • РЕГУЛИСАЊЕ И БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА
    – Секретаријат за саобраћај, 330-9599
  • ЧИСТОЋА
    – ЈКП „Градска чистоћа“, 3294-901
  • ЗЕЛЕНИЛО
    – ЈКП „Зеленило Београд“, 2630-506
  • ЖИВОТНА СРЕДИНА
    – Секретаријат за заштиту животне средине, 3226-106
    – Градски завод за јавно здравље, 3237-351
    – Служба комуналне зоохигијене, 329-3099
  • СТАМБЕНЕ УСЛУГЕ
    – ЈП „Градско стамбено“, 3950-300, 3950-301
  • ДИМНИЧАРСКЕ УСЛУГЕ
    – „Димничар“ АД, 2646-355
  • ИМОВИНСКО-ПРАВНИ ПОСЛОВИ
    – Секретаријат за имовинско-правне послове и грађевинску инспекцију, 3228-740
    – Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, 244-9494
  • УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКИ ПОСЛОВИ
    – Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, 3229-000
    – Урбанистички завод Београда, 3331-500
  • ПИЈАЧНЕ УСЛУГЕ
    – ЈКП „Градске пијаце“, 3806-450
  • ПОГРЕБНЕ УСЛУГЕ
    – ЈКП „Погребне услуге“, 2071-333
  • НАПЛАТА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА
    – ЈКП „Инфостан“, 3954-403
  • ИНСПЕКЦИЈE
    – Дежурна градска инспекција, 3227-000, 330-9760
    – градска Грађевинска инспекција, 3220-441

Уколико са горе поменутим службама и предузећима не успете да решите своје комуналне проблеме, позовите нас:

Београдски комунални сервис
Тиршова 1, централа 3605-600
Бесплатни позиви 0800-110-011 (радним даном, 07.00-22.00)
факс 3605-811
e-mail: [email protected]

 

(Бео.инфо)