Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ: Ного открио када ће са народом ући у Скупштину! (ВИДЕО)

0

У Београду је нешто после 18 часова почео нови протестни скуп испред Скупштине Србије, чији је иницијатор народни посланик Срђан Ного. Пратите дешавања уживо на нашем "Јутјуб" каналу.

– Да бисмо нормално живели, морамо не само да променимо Вучића, већ и цео систем – рекао је Срђан Ного и најавио да ће се испред Скупштине и наредних дана одржавати јавне трибине.

– Многи су ми рекли, требало је да се побијемо 20. јуна, јер је било људи. Да би се десио улаз у Скупштину неопходно је да овде дође људи од Главне поште до фонтане. И тада Вучић пада – објаснио је Ного.

За данас, у суботу 4 јула од 18 часова, најављено је ново окупљање народа испред Скупштине Србије збох незаконитих и против уставних републичких избора, који су у Србији одржани 21 јуна, а чије коначне резултате којш није објавила Републичка изборна комисија.

Такође, окупљени захтевају да у српском законодаству уведе се да су кандидати за вршење извршне, законодавне  и судске власти у Србији (председник државе, премијер, министри, државни секретари, народни посланици, државни тужиоци, председници судова …) и високи државни чиновници (руководиоци јавних предузећа, установа и организација) дужно да потпишу и код нотара овере изјаву у којој се обавезују да ће кривично одговарати уколико не испуне оно што су у предизборној кампањи обећали да ће да раде и ураде, односно у којој ће таксативно навести да уколико не чине, оно што су по закону дужни да учине, дати оставку и пристати да због тога буду кривично гоњени и процесуирани.

Овај скуп су и у Скупштини Србије најавили народни посланици Срђан Ного, Зоран Радојичић и Александра Чабраја.

– Народ мора да схвати да је једини начин да се избори да себи среди животе, на улици, а не у институцијама. Правосуђе је највећи канцер Србије. Само маса народа на улици решава све проблеме. Доказ за то су студенти, који су у четвртак увече изашли на улицу (и исто вече им је Вучић изашао у сусрет).

 Зато позивам све да дођу у суботу од 18 часова. Око 30, 40 хиљада испред Скупштине и наши проблеми су решени. Нас троје посланика смо реизабрани 20. јуна и позивам и посланике других партија да овде направимо шпалир и уведемо нове посланике. Ови избори су незаконити и ми то не смемо да дозволимо. Ово је мој последњи позив њима. Шта чекају лекари, шта чекају полицајци и војници? Свима нам је место у суботу од 18 часова“, рекао је том приликом Ного.

Пре него што започне наведени скуп очекује се да ће испред платоа Дома Бародне Скупштине Србије и појавити литија, коју сваке суботе предвођена монахом Антонијом и Архимандритом Никодимом, за спас Србије и православне вере пролази централним београдским улицама обилезићи још, осим Скупштине, и Патријаршију, РТС, Председништво и Владу Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!