Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ У СКУПШТИНИ: Србија за ЕУ магарац кога стално туку; Вучић да поштује Устав

0

Председник СРС Војислав Шешељ поручио је вечерас да, шта год да се појави као идеја у преговорима Београда са Приштином, председник Србије Александар Вучић мора да заступа Устав Србије и да делује у његовим оквирима.

– Наш је основни проблем што је Србија дуго година у улози „магарца“ и отворено су нам то рекли да смо магарац кога стално туку и кад је стварно нешто погрешио и кад није, а с времена на време му дају као награду малу шаргарепу, кад сматрају да је био негде послушан и да је заслужује. Наш циљ би требао да буде да Србија престане да буде магарац, а сталним заклињањем у „европски пут“ то не можемо. Шта ћемо у ЕУ? Имамо пријатеље који ће је ускоро растурити! – рекао је Шешељ, мислећи на успех Марин Ле Пен, Матеа Салвинија и Виктора Орбана, тј. на успех њихових странака на изборима за Европски парламент.

– Морам да изразим неслагање да је Србија прекинула свој међународно-правни континуитет. Осудили су нас кад нас је тужила БиХ јер су рекли да имамо међународно-правни континуитет, а кад смо ми тужили, онда су рекли да немамо. Континуитет Републике Србије је потпуно беспрекоран и о томе треба водити рачуна. Ја знам шта све садржи Резолуција 1244, та резолуција је веома значајна – рекао је Шешељ.

Председник СРС је подсетио да су једино радикали били против споразума Ахтисари-Черномирдин, те да не види Вучићеву одговорност за 1998. и 1999. годину.

– Изјавио си да не бежиш од сопствене одговорности за 1998. и 1999. годину. Не видим у чему је та одговорност – рекао је Шешељ, обраћајући се председнику Републике Србије Александру Вучићу.

Лидер радикала је рекао председнику Вучићу да укупну унутрашњу и спољну политику води Влада.

– За сваки твој спољно-политички наступ требало би прво да Влада заседа и да ти да то заступаш. Ја знам да имаш странку која доминира Скупштином и јасно ми је да то по природи ствари није потребно, али потребно је из тактичких разлога, да сваки пут можеш да кажеш: „Ја бих то можда и прихватио, али неће Влада коју ја представљам.“ Суштински сва извршна власт је у Влади, тај маневарски простор треба искористити – изјавио је председник СРС.

Он је подсетио и на покушај атентата од стране НАТО на Александра Вучића 1999. године.

– Вучићу, тебе су хтели да убију Западњаци још 1999. године. Јесу ли ти заказали емисију код Ларија Кинга када су бомбардовали РТС? Опет ће покушати, прете ти отрови, води рачуна о томе! – рекао је Шешељ, а Вучић је климајући главом потврдио да је 1999. НАТО покушао да га убије.

Он је изјавио да се Албанци спремају да гоне српске официре.

– Спремају да гоне српске официре. Треба да кажеш да никада ниједан официр неће бити испоручен квази суду у Приштини. Што се тиче браће Битићи, то ће за 15 дана да застари. Мотиви за њихово убиство су чисто криминални – сматра председник СРС.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!