Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛА ТЕСТИРАЊА руског невидљивог дрона „Охотник“ (ВИДЕО)

0

Руски тешки ударни дрон „Охотник“ са стелт технологијом почетком пролећа први пут се винуо у небо, саопштили су извори у авионској индустрији Русије

Руски тешки ударни дрон „Охотник“ са стелт технологијом почетком пролећа први пут се винуо у небо, саопштили су извори у авионској индустрији Русије.

Према речима извора, „Охотник“ је први пут полетео са писте Новосибирске фабрике за производњу авиона. То није био прави лет, јер се подигао само неколико метара, након чега је одмах слетео.

Други извор је нагласио да се не ради о правом тестирању летних способности, већ о провери аеродинамике дрона и његовог управљачког система.

Информације о конструисању „Охотника“ појавиле су се 2012. године, када се тврдило да су за стварање ударне беспилотне летелице тежине до 20 тона задужене компаније „Сухој“ и МиГ.

Дизајн летелице подразумева опремање по модуларној шеми која ће омогућити промену терета у зависности од врсте борбене мисије.

Максимална брзина летелице процењује се на 1.000 километара на сат. Летелица ће бити уведена у редове ратне авијације до 2020. године.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!