Прочитај ми чланак

ЗРЕЊАНИН: Фантоми прекидају штрајк због здравља

0

Штрајкачи глађу Милан Пернат и Миљан Чичић, који од 20. маја гладују захтевајући исправну воду за свој град, мораће да обуставе протест због угрожавања здравља. Ово је најавио Милан Пернат, који каже да ће морати да донесу одлуку како даље настављају своју борбу за највећи зрењанински проблем.

-Након синоћног интеревенисања Хитне помоћи, Миљан Чичић пребачен је у болницу где му је констатовано стање виталне угрожености. Строго му је забрањено да настави са штрајком глађу, и само под тим условом отпуштен је на кућно лечење. Да не би било колизије, солидарисао сам се њим а ускоро се обаћамо заједничким саопштењем – објашњава Пернат.

Он каже да ће у понедељак, 27. маја у 12 часова испред Градске куће у Зрењанину, одржати конференцију за медије, где ће се обратити јавности. Претходних дана Хитна помоћ више пута је интервенисала, а Миљану Чичићу констатован је висок притисак. Осим појединачне подршке грађана, Фантоми кажу да су били изложени вербалним нападима и опструкцијама. Разговор са градоначелником у петак, 24. маја, није приближио супротстављене ставове по питању воде. Захтеви штрајка – постављање цистерни са исправном водом у граду и прецизан датум када ће постројење за пречишћавање воде почети да ради – су одбачени, уз образложење да је штрајк непотребан јер пречистач у јуну поћиње да ради.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!