Прочитај ми чланак

ВЕНЧАО СЕ СРПСКИ ПРИНЦ Душан Карађорђевић и Валериа Демузио упловили у брачне воде

0

Принц Душан Карађорђевић и принцеза Валерија Демузио изговорили су судбоносно "да" пред свим члановима породице Карађорђевић, али и пријатељима из иностранства и Србије, као и кумовима и поповима.

Током црквене церемоније, свештеници су све време и на српском и енглеском језику говорили молитве.

Након првог пољупца венчаног пара, млади и младожењи одмах је честитала младина мајка, а потом и сви остали.

Кум на црквеном венчању био је Душанов најбољи пријатељ Александер Сенауи.

– Валерија се Србија веома допада и с радошћу ћемо испоштовати неке од најдражих обичаја из народне традиције венчања. Валерија и ја ћемо се сјединити у светој тајни брака уз божји благослов, окружени најближим пријатељима и породицом, као и мојим прецима – рекао је недавно принц Душан.

Душан Карађорђевић најмлађи је син Александра и његове друге супруге, Барбаре од Лихтенштајна. Рођен је у Сент Галену, у Швајцарској, а његови родитељи су се у Душановом раном детињству преселили у Париз, где је принц и одрастао.

Душан је упознао маркетиншког стручњака Валерију Демузио пре неколико година у Њујорку, када се из Париза преселио како би проширио делатност фирме у којој ради и на америчко тржиште.

Љубав је одмах планула, а Душан и Валерија су отпочели романсу пре четири године.

 

Грађанско венчање је у Њујорку било уприличено 2018. године, а њему су присуствовали само чланови најуже породице. Иначе, принц Душан из очевог првог брака има три старија брата и једну сестру, с којима је веома близак. Крштен је у српској православној цркви, када му је кум био престолонаследник Александар.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!